Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam208
Toplam Ziyaret779522
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUT’TAN ELAZIĞ’A YARDIM ELİ

MUT’TAN ELAZIĞ’A YARDIM ELİ

Elazığ'da meydana gelen ve 41 cana malolan depremin ardından, tüm yurtta başlatılan yardım seferberliğine ilçemiz Mut'ta katıldı. Aralarında Mut Belediyesi, Mut Ticaret ve Sanayi Odası, Mut Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Mut Ziraat Odası, Mut Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Mut Muhtarları'nın olduğu STK'ler öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasında, ilçe halkından toplanan bir tır dolusu yardım; AFAD'a teslim edilmek üzere, Elazığ'a dualar eşliğinde yola çıktı.
Elazığ'da ve Malatya'da meydana gelen deprem nedeniyle bölgedeki depremzede yuttaşlara bir nefes olmak amacıyla Mut Belediyesi ve Mut'taki sivil toplum kuruluşlarının başlattığı, “Haydi Mut, Elazığ'a Ses Ver” kampanyasına ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Kısa sürede hazırlanan ve içerisinde gıda, giyim, battaniye ve kişisel temizlik ürünlerinin bulunduğu yardım tırı, yapılan duanın ardından yola çıktı.
Mut otogarında, yardım tırının yüklenmesi sırasında konuşan Mut Kaymakamı Muammer Köken, “Canımızdan, kanımızdan olan insanlara yardım ediyoruz, demek çok önemli. Ben tüm oda başkanlarımıza ve belediye başkanlığımız, müftülüğümüzün nezdinde tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü bu işi her ne kadar odalarımız, kaymakamlık da olsa, belediye de olsa, her kurumlar öncülük etse de, vatandaş ilgi göstermezse bir sonucu çıkmaz. Ben çok teşekkür ediyorum. Mut'un duyarlı olduğunu zaten biliyoruz. Maşallah tır da dolmuş. Allah hayrınızı kabul etsin. Vardığı yerde de cana değsin, insanımıza değsin, diye dua ediyoruz. Orada zaten AFAD Müdürlüğümüz, İçişleri Bakanlığımız, Valiliğimiz bu konuda koordinasyonu sağlıyor, belli standartlarda dağıtıyor” dedi.
Belediye Başkan Vekili Nazmi Perçemli ise, “Olması gereken, Türk Milleti neticede. Bu Türkiye'de değil de dış din kardeşlerimize, Türk Devletlerinde de olsa aynısını yapacağız. Yapacağımızdan hemfikiriz. Herkese teşekkür ediyoruz. Emeği geçen herkesten Allah bin kere razı olsun. İnşallah bir daha böyle acılar yaşamayız” şeklinde konuştu.
Mut Belediyesi'nden Hüseyin Salgur, yardım miktarı konusunda verdiği bilgide, “Mut Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği yardım kampanyasına; yaklaşık 5 bin civarında battaniye ve yorgan yastık, ayrıca kuru gıda maddeleri, 4-5 ton civarında zeytinyağı ve zeytin yardım merkezine gönderiyoruz. Buradan arkadaşlarımız götürüp, AFAD yetkililerine teslim edecek” dedi.
Mut Müftüsü Mustafa Öztürk'ün yaptığı duanın ardından, yardım tırı Elazığ'a ulaştırılmak üzere uğurlandı.

2292 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın