Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam422
Toplam Ziyaret783443
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

LAAL PAŞA CAMİİNDE RESTORASYON BİLMECESİ

LAAL PAŞA CAMİİNDE RESTORASYON BİLMECESİ

İlçemiz şehir merkezinde bulunan 630 yıllık tarihi Laal Paşa Camii'nin restorasyonunun 2 yılı geçmesine rağmen tamamlanmadı.
Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restorasyonuna 5 Mayıs 2017 tarihinde başlanıp 5 Nisan 2019 tarihinde bitmesi gereken Laal Paşa Camii'nin restorasyonunun hala bitirilememesi yöre halkının tepkisine neden oldu.
Mut Kaymakamı Muammer Köken, göreve başlamadan önce restorasyon ihalesini alan müteahhidin işten vazgeçmek istediğini öğrendiğini belirterek, "Bitireceği süreç az kaldığı için Vakıflar Bölge Müdürlüğü de sen yapmaya devam et biz seni teşvik edelim. Yardımcı olalım demiş. Ek sürede verilmiş. Müteahhit görünüşe göre iyi niyetli değil galiba. Müftü beyin bana söylediği gibi Vakıflar Bölge Müdürlüğü müteahhidin cezasını kesip, sözleşmesini fesh edip kendisi yapacak. Ramazan'a yetiştirilmesi için biz de çaba harcıyoruz" dedi.
Laal Paşa Camii, Karamanoğulları İbrahim Bey'in emirleri ile Laal Paşa tarafından yaptırıldı. Kare planlı ve orta kubbeli olan cami düzgün kesme taşlarla inşa edildi. Kitabesine göre iki defa onarım gören caminin bahçesinde 2 adet türbe bulunuyor. Kümbetlerin birinde 3 adet, diğerinde ise 4 adet mezar yer alıyor. Evliya Çelebi Seyahat-Namesi'ne göre Laal Paşa bu kümbetlerin birisinde yatıyor.
630 yıllık Laal Paşa Camisine sahip çıkacak bir yetkili yokmu diyen vatandaşlar, “Bir yetkili çıkıpta burada neler olduğunun hesabını soramıyor. Tarihi cami restore için boşaltılıp müteahhide teslim edildi. 20 ayda Restorasyonu biterek teslim edilmesi gerekirken aradan 24 ay geçmesine rağmen hala bitmedi. Zaten çalışmalarda durmuş vaziyette. Sıfırdan cami yapılsaydı şimdiye çoktan bitmişti. Bilgi alacak hiçbir yetkili bulamıyoruz. Yetkilileri göreve davet ediyoruz” diye konuştular.

989 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın