Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam658
Toplam Ziyaret782410
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

GÖZÜMÜZ AYDIN DOĞALGAZA KAVUŞACAĞIZ

GÖZÜMÜZ AYDIN DOĞALGAZA KAVUŞACAĞIZ

Mut'un ve Mutluların özlemle beklediği doğal gaz için müjdeli haber geldi. Mut'a doğal gaz getirilmesi için ilk somut adım atıldı. Mut Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla, güzergah üzerinde bulunan taşınmazların acele kamulaştırılması için alınan Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 2 Nisan 2020 tarih ve 31087 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 2335 sayılı kararda “Mut İlçesi Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin gerçekleştirilmesi amacıyla Karaman ve Mersin illerinde yer alan ve ekli haritada gösterilen güzergâha isabet eden taşınmazlar ile söz konusu proje kapsamında inşa edilecek sabit tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yataklarının yapımı amacıyla ihtiyaç duyulan taşınmazların Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununu 27. Maddesi gereğince karar verilmiştir” denildi.
BOTAŞ tarafından ilçeye doğal gaz getirilmesi amacıyla geçtiğimiz yıl 16 Ocak'ta "Mut ilçesi Doğal Gaz Boru Hattı Etüt ve Detay Mühendislik İşi Hizmet Alımı” ihalesi yapılmıştı.
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan AK Parti ilçe başkanı Soner Solak; “Bu İlçemizin altyapısı adına alınmış çok güzel bir karar olmakla birlikte gelecek kuşaklarımız için de çok önemli bir gelişmedir. Dünya ile birlikte Ülkemizin de zor günlerden geçtiği malumunuz, Covid-19 virüsüne karşı topyekün mücadele ettiğimiz bu günlerde Devletimiz halkının ihtiyaç ve taleplerini de göz ardı etmeyerek yatırımlarına çalışmalarına devam etmektedir. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Lütfi Elvan ve Sayın vekilimiz Zeynep Gül Yılmaz ile birlikte diğer Mersin milletvekillerimizin de katkıları sonucu yoğun çabalar gösterilmiş ve Mut'umuzun geleceği adına çok büyük yatırımların müjdeleri gelmeye başlamıştır ve gelmeye de devam edeceğini biliyoruz. Proje okullarımızın ardından gelen bu Doğalgaz müjdesi de bizleri gururlandırmış ve teşkilat olarak yeni projeler üretme noktasına motive etmiştir. İlçemize hayırlı olması temenni ederek hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

1032 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın