Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam149
Toplam Ziyaret778318
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ERİK ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

ERİK ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

İlçemizde ilk çıktığında kilosu 250 TL'den alıcı bulan turfanda erik 4 ila 12 lira arasındaki fiyatıyla üreticisinin yüzünü güldürmeyi sürdürüyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Mut Toptancı Hali Sebze Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, yaptığı açıklamada, ilçe genelinde 14 bin dekar alanda 21 bin ton erik rekoltesi beklediklerini belirtti.
İlk çıktığında kilosu 250 lira olan can ve papaz eriğinin kilosunun kalitesine göre 2 ila 8 lira arasında satıldığını belirten Acar, "Mut'ta yetişen can eriği, rengi, görünümü, sulu ve lezzetiyle tüketiciler tarafından yoğun talep görüyor. Kaliteli erik üreten üreticimiz emeğinin karşılığını fazlasıyla alıyor. Bu yıl erik fiyatları altın yılını yaşıyor" dedi.
Mut'un mikro klima iklim özelliğe sahip olması dolayısıyla burada yetişen ürünlerin ayrı bir lezzeti ve aroması olduğunu ifade eden Acar, “Her yıl erik fiyatlarını kayısı fiyatları takip eder. 1 hafta içerisinde açık alanda sofralık kayısı hasadı başlar. Bu yıl kayısı fiyatları da üreticinin yüzünü güldürecek” diye konuştu.
Fiyatlardan memnun olan üreticiler ise, "Kaliteli erik üretiminin ödülünü her yıl fazlasıyla almaktayız. İnşallah bu yıl da geçen yıl gibi bereketli bir yıl olur. Kaliteli ürünlerimizden dolayı cebimiz parayla doluyor" dediler.

932 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın