Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam444
Toplam Ziyaret772383
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

İLÇE HIFZISIHHA KURULUNDAN EK COVİD-19 TEDBİRLERİ

İLÇE HIFZISIHHA KURULUNDAN EK COVİD-19 TEDBİRLERİ

İlçe Hıfzısıhha kurulu, ülke genelinde Covit-19 vakalarının aşırı derecede artması üzerine 11 Kasım 2020 tarihinde 18579 sayılı “Koronavirüs Ek Tedbirleri” genelgesine istinaden ilçe Kaymakamı Muammer Köken başkanlığında 12 Kasım 2020 günü olağanüstü toplanarak ilçe genelinde alınması gereken tedbirler ve uyulması gereken kuralları görüşmek üzere olağanüstü toplandı.
Yapılan toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada;
Ülkemizde içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlenmektedir.
Bu çerçevede ilçemiz genelinde uygulanmak üzere aşağıda belirtilen ek tedbirlerin alınması kararlaştırılmıştır.
1. İçişleri Bakanlığının 08.09.2020 tarih ve 14533 sayılı Genelgesi ve buna dayalı olarak yayımlanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuzun 08.09.2020 tarih ve 2020/85 nolu kararlarımız ile; meskenler hariç olmak üzere tüm alanlarda (kamuya açık alanlar, cadde, sokak, park, bahçe, piknik alanı, sahiller, toplu ulaşım araçları, işyerleri, fabrikalar vb.) herhangi istisna olmaksızın maske takma zorunluluğu getirilmişti. Ancak özellikle vatandaşlarımızın kalabalık şekilde bulunduğu/bulunabileceği cadde, sokak, park ve bahçeler gibi yerlerde sigara içtiğinden bahisle/bahanesiyle bazı kişilerin maskelerini çıkardıkları, aşağıya indirdikleri, doğru şekilde kullanmadıkları görülmektedir. Solunum yoluyla kolayca bulaşabilen Koronavirüs salgınının yayılımının önlenmesi için maske kullanımında sürekliliğin sağlanması son derece önem taşımaktadır. Bu nedenle maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanımını temin amacıyla 12.11.2020 tarihinden itibaren ilçemiz genelinde vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu/bulanabileceği cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar), ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda/bölgelerde sigara içme yasağı getirilmiştir.
Sigara içme yasağı getirilen alanlar;
1- ATATÜRK BULVARI (Mut Deresi – Halı saha kavşağı arası)
2- GAZİ MUSTAFA KEMAL BULVARI (Mut deresi - Ermenek yol ayrımı Aydoğanlar Zeytinyağı Fab.)
3- CUMHURİYET MEYDANI İÇ ÇARŞI - DIŞ ÇARŞI
4- CUMHURİYET CADDESİ
5- İNÖNÜ CADDESİ (Mut Silifke yolu - Erikci Camii arası)
6- HÜKÜMET CADDESİ
7- GAZİ İLKOKULU CADDESİ
8- KARACAOĞLAN CADDESİ (Shell kavşağı - Mut Deresi köprüsü arası)
9- PROF. HÜSEYİN GEZER CADDESİ (İş Bankası - Çınar Koleji kavşağı arası)
10- Sayılan Yerlerde Kalan Parklar, Banka Şubeleri, PTT Şubeleri
11- Semt Pazarları
12- Otobüs ve Minibüs Duraklarında sigara içme yasağı uygulanmasına.
Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir, denildi.

129 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın