Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam391
Toplam Ziyaret778560
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BAĞLAMA YAPIM ATÖLYESİ VE KURSUNA YOĞUN İLGİ

BAĞLAMA YAPIM ATÖLYESİ VE KURSUNA YOĞUN İLGİ

Mut Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde Türk Halk Müziği Sanatçısı Ali Rıza Yılmaz'ın öncülüğünde açılan bağlama yapım atölyesi ve kursuna ilgi beklenin üzerinde oldu.
Mut Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce açılan ve Türkiye'de bir ilk olan bağlama yapım atölyesi açılışı hakkında basına bilgi veren Müdür Yardımcısı Çağlar Sevgi, “Çok uzun yıllardır bağlama kurslarına yoğun talep var. Bu nedenle bağlama yapım atölyesi açtık. Eğitimlerin başlamasıyla kursiyerlerin hem bağlama çalmayı hem de yapımını öğrenecekler. Mut'un çocuğu olan Sanatçı Ali Rıza Yılmaz'la birlikte başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kursta öğretici olarak görev alan Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Rıza Yılmaz ise, “Halk müziğinin ünlü sanatçılarından Musa Eroğlu, Orhan Gencebay, Yavuz Bingöl gibi birçok sanatçıya bağlama yaptım. Bu hizmetlerimi gelecek kuşaklara da aktarmak istiyorum” dedi.
Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: "Memleketim olan Mut ilçesinde de bağlama yapmak isteyen öğrencilerimiz var. İnanın hepsi yetenek dolu ve çok hevesli. Açılan bu kursta beni mutlu eden en ilginç olay ise bayan kursiyerlerin sayısının fazla olması. Bundan dolayı çok mutluyum ve gururluyum. Kursiyerlerimizin hepsi de çok yetenekli ve istekli”.
Kursun açılışının yeni olmasına rağmen, 584 saatlik kursta 10 erkek, 10 bayan olmak üzere toplam 20 kursiyer eğitim alıyor. Kurs için kurulan atölyede, Divan, Tambura, Kısa Kol, Cura türlerinde bağlama yapılacağı bildirildi.

96 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın