Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam387
Toplam Ziyaret781144
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

İL GENELİNDE FIRTINANIN ZARARI 1 MİLYON LİRAYI AŞTI

İL GENELİNDE FIRTINANIN ZARARI 1 MİLYON LİRAYI AŞTI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kentte 11 Mart'ta meydana gelen fırtına sonucunda, 1 milyon liranın üzerinde hasar oluştuğunu bildirdi.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2021 yılı Mart ayı toplantısının ikinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı.
Meclis'te, idareden gelen 5, komisyonlardan gelen 14 olmak üzere toplam 19 madde görüşüldü.
Seçer, gündem maddeleri görüşülmeden 11 Mart'ta meydana gelen fırtınaya ilişkin açıklamada bulundu.
Yaklaşık 80 kilometre hıza ulaşan fırtına nedeniyle sera ve evlerde hasar oluştuğunu ifade eden Seçer, vatandaşlara ve üreticilere geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Kısa sürede yaraların sarılmasını dileyen Seçer, şunları kaydetti:" Erdemli, Silifke, Gülnar ve Mut ilçelerimizde hasarlar oluştu. Örtü altı üretim yapılan seralar yıkıldı, içindeki ürünler zarar gördü. 8 mahallede, edindiğim bilgiye göre toplam 120 dekar alanda 1 milyon liranın üzerinde bir hasar söz konusu. Fırtına, Erdemli'nin Karakeşli, Üçtepe, Kocahasanlı, Kayacı, Gücüş, Çiriş, Aslanlı ve Türbe mahallelerindeki seralara önemli zararlar verdi. Bu bölgelerde daha çok domates, salatalık, fasulye, marul gibi tarım ürünleri üretiliyor. Silifke'de de Işıklı, yine Gülnar'da Sipahili ve Mut'ta da Kravga'da seralarda zararlar görüldü. Gülnar'da bir ağıl fırtına sonucu yıkıldı. Tabi ki idarenin de katkılarıyla kısa sürede bu yaraların sarılmasını diliyorum."
Toplantının ikinci oturumunda ise Mersin Limanı Genişletme Projesi'ne karşı temenni kararı görüşüldü. Bu sırada bazı meclis üyeleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı.
Aranın ardından devam eden toplantıda Cumhur İttifakı meclis üyeleri salondan ayrıldı.
Toplantıda Mersin Limanı Genişletme Projesi'ne karşı alınan temenni kararı, oy çokluğuyla kabul edildi.

117 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın