Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam153
Toplam Ziyaret780910
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 100. YILI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 100. YILI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Etkinlikleri ilçemiz Halk Eğitim Merkezinde gerçekleşti.
Programa Mut Kaymakamı Fatih Erdoğan, Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, Mut İlçe Emniyet Müdürü, Garnizon Komutanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve ilçe Protokolünden birçok isim katıldı.
Saygı Duruşunda bulunup, İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda Kur'an-ı Kerim okundu.
Mehmet Akif Ersoy'un hayatını ve İstiklal Marşı'nın yazılışını anlatan video sunumunun ardından Ak Ali Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi özel öğrencilerinin Mehteran gösterisi yapıldı.
Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan ilçe Kaymakamı Fatih Erdoğan, yapmış olduğu konuşmada; “Milletimiz, türlü imkânsızlıklarla ve yoksulluklar içerisinde olduğu bir dönemde dahi bağımsızlığına, vatanına ve kardeşliğine yönelen saldırılara canı pahasına karşı koymuştur. Kurtuluş Savaşında verdiği var oluş mücadelesini kahramanlıklar, fedakârlıklar ve şahadetler vererek tarihte eşi görülmemiş büyük bir zaferle neticelendirmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan bu büyük zafer, yaşı, cinsiyeti, ırkı, inancı ne olursa olsun tüm milletimizin birbirine kenetlenerek, omuz omuza yazdığı büyük bir kahramanlık destanıdır” dedi.
Mehmet Akif'in bizlere en kıymetli hediyesi olan İstiklal Marşı'nın, vatanın her karış toprağında gururla dalgalanan Ay Yıldızlı Bayrağımız altında büyük bir coşkuyla okuyarak son nefesimize kadar sahip çıkmaya devam edeceğimizi belirten Kaymakam Erdoğan; “Yüreği vatan için atan ömrünü millete adayan, Mehmet Akif gibi bir ecdadın torunları olarak, Onun yüksek ideallerini, heyecanını, vatan aşkını, millet sevgisini bugün de en güçlü şekilde yaşatma azim ve kararlılığındayız,” dedi.

98 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın