Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam732
Toplam Ziyaret782484
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

FIRTINANIN YARALARI SARILIYOR

FIRTINANIN YARALARI SARILIYOR

İlçemizde geçtiğimiz hafta içerisinde etkili olan ve hızı 80 km.yi bulan fırtına nedeniyle zarar gören çatıları uçan evler, ahır ve depoların hasar tespit çalışmaları başladı.
Belediye ekiplerinin ilçede meydana gelen fırtına sonucunda, 102 Mahalle Muhtarıyla irtibata geçerek tek tek hasar tespiti ve bilgi paylaşımı yaptı. Teknik ekipler, Mersin İl Afad Müdürlüğü ekipleri ile koordineli olarak vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışma başlattı.
Belediye Başkanı Volkan Şeker, beraberindeki heyetle birlikte ilçede meydana gelen fırtına ve şiddetli rüzgardan zarar gören Evren, Barabanlı, Narlı, Aşağıköselerli, Bağcağız, Çaltılı, Çortak, Dereköy, Doğancı, Göksu, Güzelköy, Hacıahmetli, İbrahimli, Işıklar, Karacaoğlan, Kırkkavak, Yapıntı, Yeşilyurt ve Yıldız mahallelerini ziyaret ederek çatıları uçan, binaları yıkılan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Fırtınada 16 evin, 6 ahır ve 1 deponun çatısının uçtuğunu ve evlerde zarar meydana geldiğini belirten Başkan Şeker, "Fırtınada köylerimizde insanlarımızın birçoğunun evinin çatıları yerle bir oldu. Biz belediye olarak AFAD ile mahallelerimizi gezdik. Mut Belediyesi olarak mahallelerimizde meydana gelen hasarın yaralarını sarmak adına insanların yanındayız. Belediyemizin güçlü bir yapısı var ve o güçlü yapı vatandaşlarımızın yarasını sarma kabiliyetine sahip. Burada can zayiatının olmaması bizleri sevindirdi. Çok şükür onca afete rağmen insanlarımızın canlarına bir şey gelmedi. Mahalle sakinlerimizin mallarına gelen zararı da inşallah devletimizin gücü ile en iyi şekilde karşılayıp yardımcı olacağız" dedi.

133 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın