Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam257
Toplam Ziyaret781014
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

COVİD-19 VAKA SAYISI YARI YARIYA AZALDI

COVİD-19 VAKA SAYISI YARI YARIYA AZALDI

Mut Kaymakamlığı'nca düzenlenen “Muhtarlar ve Halk Buluşması”nda konuşan Mut Kaymakamı Fatih Erdoğan, ilçede Covid-19 (koronavirüs) kaynaklı vaka sayılarının yarı yarıya azaldığını kaydetti.
Kontrollü normalleşme ve açılma süreciyle birlikte ülke genelinde artış gösteren vaka sayılarına ters oranda ilçede vaka sayılarının azaldığına dikkat çeken Kaymakam Erdoğan, “Özellikle Mart ayı itibariyle Dinamik Denetimler dediğimiz kontrollü normalleşme süreciyle birlikte bir açılma sürecindeyiz. Tabi bu süreçte gündemi yakından takip ettiğiniz üzere genel olarak ülkemizde vakalar, açılmayla birlikte artmış durumda. Fakat şunu açıkça ifade etmeliyim ki, 2 haftalık süreçte başta muhtarlarımızın ve daire amirlerimizin sahada olmasıyla, bizler şöyle bir 10 gün içerisinde mevcut vaka sayımızı yarı yarıya indirdik. Özellikle Şubat ayının son iki haftasında artan vaka sayımız, başta ben ve diğer kurumların sahaya inmesiyle, kırsalda muhtarlarımızın işi sıkı tutmasıyla şu anda yarı yarıya azalmış durumda. Yani şu anda ülke gündemine ters bir şekilde bizim vaka sayılarımız düşüş göstermekte” dedi.
Rehavete girilmemesi uyarısında bulunan Erdoğan, şöyle konuştu: “Fakat gevşekliğe mahal vermeyeceğiz. Çünkü takdir edersiniz ki, kontrollü normalleşme süreciyle birlikte, açılmayla birlikte vaka sayılarının bir noktadan sonra yükselişe geçeceğini düşünüyoruz. Ancak bu yükseliş bizi, sağlık camiamızın, sağlık idaremizin kontrolü altında tutabileceğimiz bir yükselişle sınırlı kalırsa, biz zannediyorum ki bu süreci daha sıkıntısız daha problemsiz geçireceğiz.

Kontrolsüz ve ani yükselişler hem sağlık personelimizin zorluk yaşamasına hem de imkanlarımızın zorlanmasına sebebiyet verecektir.”
İlçede bir denetim mekanizmasının oluştuğunu ve Mart ayının başından itibaren il genelindeki raporlar incelendiğinde nüfusa oranla en çok denetimin yapıldığı ilçenin Mut olduğunu sözlerine ekleyen Kaymakam Erdoğan; lokal denetimlerin arttırılması gerektiğini belirterek, bu konuda muhtarlardan destek istedi.
KoÇ: “YÜZDE 77 AŞILANDI.”
Toplantıda, İlçe Sağlık Müdürü A. Kadir Koç tarafından da ilçedeki aşılama çalışmalarıyla ilgili bilgi verildi. Aşılamayla ilgili hedef nüfusun yaklaşık 10 bin 400 kişi olduğunu belirten Koç, “Şu anda tüm grubu ele aldığımızda yüzde 77'si aşılanmış durumda” dedi.
Koç, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Farklı yaş gruplarını aldığımız zaman beşerli yaş grupları şeklinde, 90'lı yaş grubunda yüzde 72 gördük şu anda. 85 – 89'da yüzde 80. Bunların birinci dozları tamamlananlar. İkinci dozları da randevuları oluşuyor. 'Ret' olarak da aile hekimlerimizin ulaştığı 90 yaş grubunda, yaklaşık yüzde 10'unda bir ret oranı var. Gene 85 – 89'da yüzde 4,5. Retleri de çıktığımız zaman, yüzde 20'lik yaklaşık bir kesime henüz tam ulaşmamışız. Yani bu kişilerin aşı randevuları alınmamış veya kendisine ulaşıp ret durumunu da bilmiyoruz.”
Aşılama çalışmalarıyla ilgili söze giren Kaymakam Erdoğan ise; en fazla risk taşıyan yaşlı grupta 'Ret'ler hariç yüzde 100'üne ulaşmak istediklerini belirterek, bu konuda da muhtarlardan yardım istedi.

91 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın