Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam182
Toplam Ziyaret778810
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

HAL SEZONU AÇILDI

HAL SEZONU AÇILDI

İlçemizde sebze ve meyve toptancı hali esnafı sezonu dualarla açtı. Mevsimlik olarak faaliyet gösteren Mersin Büyükşehir Mut Sebze ve Meyve Toptancı Hali, Türkiye'nin turfanda erik ve kayısı sezonunda nisan ile temmuz ayları arasında hizmet veriyor.
Mersin Büyükşehir Mut Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, sezonun başlamasıyla birlikte halde hareketlilik başlayacağını belirterek, Türkiye'nin toplam erkenci sofralık kayısı üretiminin yüzde 85'inin ise Mut'tan gerçekleştirildiğini söyledi.
Acar, “Bizim bu memleketimizde ilk ihracat edilen sofralık kayısı ve Erik. Mut'ta üretilen Erik ve Kayısının aromasını, kokusunu, lezzetini ve hatta kalite ve görüntüsü ülkemizin hiçbir yerinde bulmak mümkün değildir. Çünkü iklim olarak mikro klima denilen esinti, hem görüntü, hem rengini, hem tadını, hem de kokusunu doğallaştırıyor. Onun için diyoruz ki marka Mut'tur, kayısı ve eriğin ana memleketi Mut'tur. İçinde bulunduğumuz sezonda kayısıda rekolte beklentimiz 150 bin tonun üzerinde.
Mut kayısısını iç piyasada sadece Ankara, İstanbul, İzmir'e değil artık Türkiye'nin her bölgesine, dış piyasada ise genel ağırlıklı Rusya, Irak, Ortadoğu ülkeleri ve Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz” diye konuştu.
Belediye Başkanı Volkan Şeker, ilçe olarak Türkiye'nin sofralık kayısı ihtiyacının yüzde 85'ini karşıladıklarını belirterek, "Kayısımıza rakip tanımıyoruz" dedi. Başkan Şeker, Mersin Büyükşehir Mut Toptan Sebze ve Meyve Halinde tüccarlarla bir araya geldi. Bu yıl kayısıda yaklaşık 150 bin ton rekolte beklediklerini, bunun 80-100 bin tonunun ihraç edileceğini vurgulayan Başkan Şeker, "Türkiye'nin sofralık kayısı ihtiyacının yüzde 85'ini karşılayan Mut ilçesi ile Türkiye'de kimse boy ölçüşemez. Kayısımıza rakip tanımıyoruz" diye konuştu. Kayısı denince akla Malatya geldiğini hatırlatan Şeker, "Malatya ile Mut kayısısı arasındaki farkın artık öğrenilmesi gerekir. Mut kayısısı sofralık Malatya kayısısı ise kurutmalıktır. Şu an gidin Malatya tezgahlarında Mut kayısısı bulunmaktadır" dedi.

291 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın