Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam689
Toplam Ziyaret782441
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BELEDİYE MECLİSİ MAYIS AYI İKİNCİ BİRLEŞİMİ YAPILDI

BELEDİYE MECLİSİ MAYIS AYI İKİNCİ BİRLEŞİMİ YAPILDI

Mut Belediyesi 2021 Mayıs ayı meclis toplantısının ikinci birleşimini gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Volkan Şeker başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısı; yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Meclis toplantısının açılışında konuşan Belediye Başkanı Şeker, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak, "Çelenk koyma programıyla başladık. Akşam 19.19'da sahada küçük çaplı ama güzel bir organizasyonla da bir bayram kutlayabilmek için pandemi sürecine rağmen elimizden geleni yaptık. 19 Mayıs hepimizin önem verdiği, Atamızın gençliğe armağan ettiği bir bayram. İnşallah Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, daha nice bayramlara, daha nice uzun yıllara erişmek ümidiyle diyorum. Tekrardan herkesin bayramını kutluyorum" dedi.
Meclis toplantısında, komisyonlarda görüşülüp meclisin onayına sunulan konular görüşüldü. Komisyonlarda kabul edilen maddeler arasında yer alan Deveci ve Civciv Mahallesindeki artık parça satışları, Meydan Mahallesindeki parselin trampa ile Pınarbaşı Mahallesi eski pazartesi pazarındaki parselin mahalle muhtarlıklarına hizmet yapısı için Mersin Büyükşehir Belediyesine tahsis edilmesi, komisyonlardan geldiği şekliyle oybirliğiyle kabul edildi.
Gündem maddeleri arasında yer alan Hamam Mahallesindeki meyve-sebze satışı için inşa edilen bağımsız 11 bölümden oluşan depo ardiyelerin satışının görüşülmesinde ise gerginlik yaşandı.
Daha sonra diğer gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Görüşülen maddeler arasında yer alan, Topluca Mahallesindeki parsel satışı komisyonlardan geldiği şekliyle oy çokluğuyla kabul edilirken; Gençali, Deveci, Ballı, Selamlı ve Fakırca mahallelerindeki parsel satışları, komisyonlardan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.
Satışlar dışında Meclis gündeminde yer alan bir diğer madde ise, 2020 Kesin Hesap konusu oldu. Madde komisyondan geldiği şekliyle oybirliğiyle kabul edildi. Buna göre kabul edilen Mut Belediyesi 2020 yılı Kesin Hesabı; Gelir Bütçesi, Bütçe ile verilen 41 milyon TL., gerçekleşen 40 milyon 368 bin 453 TL.; Finansman (Kredi), Bütçe ile verilen 4 milyon TL., gerçekleşen 2 milyon 774 bin 687 TL. ve Gider Bütçesi ise, bütçe ile verilen 45 milyon TL., gerçekleşen 37 milyon 353 bin 99 TL. olarak meclisten onay aldı.
Başkan Şeker, "Biz Mut Belediyesi olarak bir ömür burada kalmak adına yanlış işler yapmayız. Riyakar işler yapmayız. Takiyeli işler yapmayız. Biz hakikaten bu memleketi çok seviyoruz ve insanlarımıza da adaletli ve en güzel şekilde davranmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Mut Belediyesi olarak yaptıkları işleri, belediye yönetiminde sergiledikleri anlayışı uzun uzun anlatan Başkan Şeker, "Bazen dik süreçlerimiz, dik laflarımız olabilir. Çok büyük bir hata yaptıysak affedin, özür dileriz, hakkınızı helal edin. Ama ben sadece, bir de sürekli hani baş başa görüşüyoruz ya sizlerle; çıkıp söylenince refleksim ondan oluyor. Zaten oturuyoruz 5 dakika önce, oturduğumuz meclis üyemiz bunu söyleyince daha garip oluyor" dedi.
Şehrin imar planının Mut'un geleceğine yönelik öneminden bahseden Başkan Şeker, 1/5000'lik planın Büyükşehirle beraber ihalesi yapılıp, hazırlıklar ve çalışmaların başlayacağını söyledi. Şeker, konuyla ilgili şöyle konuştu: "Şehrin büyüklüğüne göre biliyorsunuz 1/5000'lik, 1/1000'lik, 1/100000'likten başlayan süreç; imar olarak şehrin geleceğidir. Bizim Mut'ta çok sanayileşme olup, işte otel ihtiyacı olup, çok sanayileşme olmadığı için bunun sanki Mut'ta 1/5000'lik, 1/100000'liğin çok önemi yok gibisinden bir algı da var. Ama Mut'a yüzyıllık gelecek veren bu imar planını, sadece ve sadece şahıslara göre değil, sadece ve sadece halka ve Mut'un geleceğine yönelik çalışma yapmak zorundayız. Biz bunu kendi çapımızda yapıyoruz. Mut Belediyesi ilk iki yıl gibi olmayacak. İleride kısmet olur, ömür olur, biz devam ederiz, olmaz başkası devam eder; eğer aynı kültürde devam ederse Mut Belediyesi, durmadan yeni şeyler yapacak güce gelecek. Bunu hep beraber göreceğiz."
Yapılan diğer çalışmalar ve nasıl yapıldığıyla ilgili de detaylı bilgiler veren Belediye Başkanı Volkan Şeker, konuşmasını; "Dolayısıyla yapılanıyoruz, büyüyoruz da. Yani buna emin olun. Bunu süreç gösterecek. Biz bu kadar güzel şeyler yaparken, birbirimize de çok saygı duyan, birbirimizi seven, gerçeği de bu zaten, bir meclis olma hayali kuruyoruz. Benim niyetim bunlar" şeklinde noktaladı.
Başkan Şeker'in konuşmasının ardından, Mut Belediye Meclisi 2021 Mayıs Ayı ikinci birleşimini tamamlandı.

86 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın