Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam430
Toplam Ziyaret781588
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ŞEHİR TİYATROLARI İZLEYİCİSİYLE BULUŞTU

ŞEHİR TİYATROLARI İZLEYİCİSİYLE BULUŞTU

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 'Ölümü Ardında Gezdirenler' oyunu ile ilçelerde “perde” dedi. Usta şair ve yazar Sabahattin Ali'nin Sarhoş, Böbrek, Ayran adlı hikayelerinden sahneye uyarlanan 'Ölümü Ardında Gezdirenler' oyunu ile ilçeleri gezen tiyatro ekibi, tiyatroseverlerle buluşuyor, kültür-sanat Mersin'in her noktasına yayılıyor.
Levent Aras ve Ömer Naci Topçu tarafından uyarlanan oyun, yine Ömer Naci Topçu tarafından sahneye konuldu. Oyun, Ersen Ocak tarafından sahnelendi. Oyunun yönetmenliğini ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak yaptı. Turne kapsamında gidilen Mut'ta, Halk Eğitim Merkezinde sergilenen oyunu çok sayıda vatandaş izledi.
Mut, Gülnar, Silifke, Erdemli'de tiyatroseverlerle buluşan ekip, 8 Temmuz Perşembe günü Tarsus Şehir Tiyatrosu Salonunda, 13 Temmuz Salı günü Anamur Lisesinde, 14 Temmuz Çarşamba günü ise Bozyazı Müftülüğünde aynı oyunu sahneleyecek. Sınırlı sayıda olan davetiyeler, salon girişlerinden temin edilebilecek. Girişlerde HES kodu kontrolü yapılacak.
Oyunu sahneleyen Mersin Şehir Tiyatrosu oyuncusu Ersan Ocak, ilçe turnelerini anlatarak, “Ölümü Ardından Gezdirenler oyunumuzla ilçeleri dolaşıyoruz. Pandemi sonrası yasakların kalkmasıyla beraber Mersin ilçelerinde turnelerimiz başladı. Mersinli bütün sanatseverleri oyunumuza bekliyoruz. Oyunumuz Sabahattin Ali'nin 3 tane hikayesinden uyarlama bir oyun. Ömer Naci Topçu hocamız uyarladı ve yönetti. Sarhoş, Böbrek ve Ayran adlı hikayeler. Güzel, tek perdelik, biraz güldüren bazen ağlatan bir oyun. Mersinli bütün sanatseverleri bekliyoruz” dedi.

62 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın