Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam385
Toplam Ziyaret778554
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Mut Belediyesi 2021 Temmuz ayı Meclis Toplantısının birinci birleşimi gerçekleştirildi. Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, biri ek gündem olmak üzere iki gündem maddesi görüşülüp karara bağlandı.
Mut Belediye Sinema ve Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantı; yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Toplantının açılışında, ek gündem maddesinin eklenmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Meclis toplantısının ilk gündeminde, Yapıntı mahallesi zeytinyağı üretim tesisi amaçlı tarım ve hayvancılık tesis alanı yapılmak üzere ilave uygulama imar planı talebi görüşüldü. Madde imar komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.

Meclis gündemine alınan ek gündem maddesinde ise, Fen İşleri Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere, 1 adet kamyon, sıfır veya ikinci el kamyon alınması, hibe kabulü konusu görüşüldü. Mecliste görüşülen ek gündem maddesi, oy birliğiyle bütün komisyonlara havale edildi.
Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından, gündem dışı konuşan Belediye Başkanı Volkan Şeker; geçen günlerde mecliste konu olan Hamam Mahallesindeki bağımsız dükkan satışlarıyla ilgili bilgi verdi.
Hamam'daki bağımsız dükkanların satışıyla alakalı muhammen bedelleri belirlendiğini ve ilana çıkıldığını söyleyen Başkan Şeker, "Metrekaresi en düşük olan yerin muhammen bedeli, 235 bin lira. 77 metrekare olan yer. İhaleye giriş fiyatları 235 bin lira ile 270 lira arasında değişiyor. 11 tane bağımsız bölüm var" dedi.
Topluca, Gençali, Selamlı, Fakırca, Kurtuluş mahallelerinde de tarla ve arsalarla alakalı alt tabanların belirlendiğini söyleyen Başkan Şeker, "Bununla ilgili zaman zaman yanımıza gelenler oldu, fiyatlar yüksek diyerekten. Yüksekse ona sonra bakılır, ama burada esas bağımsız olarak Hamam'daki dükkanları gündeme getirmemiz gerekiyordu. Onlarda geldi. Muhammen bedellerini belirledik. İnşallah hayırlısıyla ihaleleri en güzel fiyatlarla satış olur inşallah. İhaleler zaman zaman sizlere de soran oluyordur, ihale kanunu nasılsa o şekilde olur" şeklinde konuştu.

85 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın