Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam52
Toplam Ziyaret783073
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

İNTERNET DOLANDIRICILARINA ŞAFAK OPERASYONU

İNTERNET DOLANDIRICILARINA ŞAFAK OPERASYONU

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince 3 ay süreyle yapılan teknik ve fiziki takibin ardından internet dolandırıcılığı suçu işleyenlere yönelik Diyarbakır merkezli, İstanbul, Antalya, Mersin, Gaziantep ve Siirt'te eş zamanlı operasyon düzenlendi. 14 farklı adrese yapılan baskınlarda 10 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerindeki aramalarda bir av tüfeği, yüklü miktarda nakit, cep telefonu, bilgisayar ve tablet gibi çok sayıda dijital materyale el konuldu.
Şüphelilerin sahte satış ilanlarıyla, özellikle oto kaportacılık ve giyim faaliyeti yürüten esnafı hedef aldıkları belirlendi. Özellikle hasarlı araçlara dair oluşturulan satış ilanlarıyla dolandırıcılık yapan şüphelilerin, ilanların inandırıcı olması için illegal yollarla elde ettikleri gerçek şahıs ve araçlara ilişkin ruhsat bilgilerini ve fotoğraflarını da kullanıldığı belirlendi. Sahte profillerde özellikle asker, avukat, doktor gibi meslek gruplarına ait fotoğrafları tercih eden dolandırıcıların, anlaşmaya varılması üzerine, mağdurlardan öncelikle bir miktar kaparo istediği, ardından da sahte satış sözleşmeleri ve araç ruhsatları düzenledikleri belirlendi. Dolandırıcıların, 52 kişiyi yaklaşık 1,5 milyon TL zarara uğrattığı tespit edildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 10 şüpheliden 8'i tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

81 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın