Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam449
Toplam Ziyaret772388
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

KANSER HASTASI EŞİNİN CEZASININ ERTELENMESİ İÇİN YARDIM BEKLİYOR

KANSER HASTASI EŞİNİN CEZASININ ERTELENMESİ İÇİN YARDIM BEKLİYOR

İlçemizde yaşayan 2 çocuk annesi Gonca Seven, Silifke M Tipi Kapalı Cezaevi'nde yatan kanser hastası eşi Ufuk Seven'in (31) cezasının ertelenmesini istiyor. 2 yıl 11 aya mahkum troid kanseri eşinin cezasının ertelenmesi için Silifke Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı başvurusu reddedilen Gonca Seven, Mersin Şehir Hastanesi'nden aldıkları, “Hükümlü ceza infaz kurumunda hayatını idame ettiremez. 6 ay ceza tehiri uygundur” şeklindeki Sağlık Kurulu Raporunun bir an önce ilgili yerlere ulaştırılıp gereğinin yapılmasını bekliyor. Avukat tutacak durumunun olmadığını, eşi cezaevine girdikten sonra doğum yaptığını ve geçinemediği için evin eşyalarını satmak durumunda kaldığını belirten 22 yaşındaki Gonca Seven, sesinin duyulmasını istiyor.
Sesini duyurmak için gazetemize gelerek açıklamalarda bulunan Gonca Seven, “Eşim Ufuk Seven Silifke Mersin Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yatmaktadır. Kendisi troid kanseridir ve cezaevine girmeden önce ameliyat olması gerekiyordu acil bir şekilde. Cezaevine girdiği için bunu sağlayamadım. Buna ilişkin bir dilekçe yazdım Cumhuriyet Başsavcılığına, eşimin cezasının ertelenmesine ilişkin. Geçtiğimiz aylarda 8. ayın 24'ünde yazdığım dilekçeye bir gün arayla 25'inde cevap geliyor ve böyle bir hususların saptanmadığına dair red geliyor. Benim hastane raporları da var, hastane kayıtları da var, Mersin Şehir Hastanesi'nde Heyet Raporu da var. Hükümlü cezaevinde hayatını devam ettiremez, diye. Bu rapor bana ulaşıyor fakat yetkililere ulaşmıyor. Bende elimdeki kendi asıl raporumu yetkilere de gönderdim, Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı'na. Bu aracılıkla Silifke Cezaevine gidiyordu rapor. Silifke Cezaevi, İstanbul Adli Tıp'a gönderdiğini söylüyor. İstanbul Adli Tıp'ı araştırıyorum, hiçbir şekilde böyle bir kayıt bulunamıyor. Ayrıca UYAP'tan da takip ediyorum. Orda da herhangi bir dosyanız bulunmamaktadır, diyor. Kopukluklar var, iletişimsizlikler var” dedi.
Eşiyle 2 aydır görüşemediklerini, hiçbir şekilde telefona bile çıkamadığını söyleyen Gonca Seven, şöyle konuştu: “Kendisi pozitifti ilk. Ondan sonra temaslı olarak karantinaya alındı. Bu 4. karantinası ve şu an pozitif. Bunlarda da gerekli önlemler alınmıyor. Ben her seferinde cezaevini arayıp sorduğumda, eşiniz kronik rahatsızlığından dolayı tek müşahadede, diyorlar. Müşahadede olan bir insan nasıl pozitif çıkıyor, tek olmasına rağmen? Ben buna ilişkin gerekli hususların yapılmasını, takip edilmesini istiyorum. Sesimin duyurulmasını istiyorum. Çünkü benim eşimin şu an hiç görmediği bir bebeği bile var. Ben, eşim cezaevine girdikten sonra doğum yaptım. Ve eşimin orada başına bir şey gelmesinden korkuyorum. Buna ilişkin sesimizin duyurulmasını istiyorum.”
Avukat tutabilecek durumunun olmadığını ifade eden, 1 ve 2 yaşlarındaki 2 çocuk annesi Gonca Seven, “Eşim cezaevine girdikten sonra doğum yaptım. Ve geçinemediğimiz için evin eşyalarını satmak durumunda kaldım. 2 çocuğum var. Şu an annem tek emekli maaşıyla bakıyor, annemle beraber yaşıyoruz. Eşim cezaevinden savcılıkla görüşmek için dilekçe yazıyor, eşime de red geliyor, yoğun mesailerden dolayı. Tamam herkes işini yapıyor, herkesin yoğun mesaisi var; fakat bu yoğun mesaiden dolayı benim eşim içerde bile bile ölüme terkediliyor şu an. Hiçbir şey yapamıyor bu konu hakkında. Ben gerekli şeylerin yapılmasını istiyorum” şeklinde konuşarak, bir an önce sesine kulak verilmesini bekliyor.

229 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın