Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam496
Toplam Ziyaret781654
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUT MÜDAFAA-İ HUKUK CEMİYETİ'NİN KURULUŞUNUN 102. YILI KUTLANDI

MUT MÜDAFAA-İ HUKUK CEMİYETİ'NİN KURULUŞUNUN 102. YILI KUTLANDI

Kurtuluş Savaşında önemli bir yere sahip olan Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin Kuruluşunun 102. yılı kutlandı.
Kutlamaya, Cemiyet üyelerinin torunları, bazı siyasi parti ilçe Başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.
Mersin bölgesinde ilk kurulan ve Mersin'in kurtuluşunda önemli bir yere sahip olan Milli Mücadelenin ateşini yakan Mut Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin kuruluşu nedeniyle ilk tören Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu ve İstiklal Marşı okundu. Mustafa Kemal Atatürk'ün, telgraf çektiği, Cemiyet üyesi Müftü Nadir Efendi'nin mezarında dua okunmasının ardından Halk eğitim Merkezi'nde de bir etkinlik düzenlendi.
Etkinliğin açılışında konuşan Mersin Gelecek Platformu ve İstanbul Mutlular Derneği Başkanı Hasan Gezer, Mersin bölgesinde Milli Mücadelenin İlk ateşinin yakıldığı yer olan Mut'ta bu etkinliğin sürekli olması gerektiğini belirterek, "Milli mücadele o dönemki adıyla İçel bölgesinde ilk ateşin yakıldığı yer Mut. Mut Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti bu anlamda bölgedeki işgal kuvvetlerine karşı Mersin'in kurtuluşuna destek vermiş en ön safta mücadele etmiştir. Kurtuluş destanımızın bölgedeki öncüsü olan Mut Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin mücadelesini unutturmamak ve gelecek nesillere taşımak hepimizin görevi olmalı" dedi.
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ensar Köse, Tarih Araştırmacısı, emekli öğretmen Muzaffer Kılıç'ın milli mücadelede Mut'un önemini anlattıkları konuşmalar ile Bülent Akbaş ile Sade Demir'in türkü ve ağıtlarla, Ali Diyaroğlu'nun şiirlerle sahne aldığı etkinlik,
Muammer Kayhan'ın yazdığı amatör tiyatrocuların oynadığı "Kara kalpaklılar" oyunuyla sona erdi.

107 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın