Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam374
Toplam Ziyaret771885
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

CUMHURİYETİN 98. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

CUMHURİYETİN 98. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 98. Yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Mut'ta da kutlandı. İlçemizdeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında coşku hakimdi.
Cumhuriyet Bayramı için ilçemizdeki resmi tören, Hükümet Konağı karşısındaki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Mut Kaymakamı Batuhan Bingöl, protokol üyeleri ve yurttaşların katıldığı törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
29 Ekim'deki törenler, İlçe Kaymakamı Batuhan Bingöl'ün tebrikleri kabulünün ardından, Mut Şehir Stadındaki programla devam edildi. Kaymakam Batuhan Bingöl, Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker ve Mut Cumhuriyet Başsavcısı tarafından yurttaşların ve öğrencilerin Cumhuriyet Bayramının kutlanmasının ardından, okulların ve öğrencilerin hazırladığı gösterilere geçildi.
Gösteriler öncesi İlçe Kaymakamı Batuhan Bingöl tarafından günün anlam ve önemine yönelik konuşma yapıldı. Kaymakam Bingöl konuşmasında, “19 Mayıs 1919'da Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak, büyük fedakârlıklarla başlattığı milli mücadele Türk Milletinin inanç ve azmiyle başarıyla sonuçlanmış; 29 Ekim 1923 tarihinde de Cumhuriyetin ilanıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur” dedi.
Kaymakam Bingöl konuşmasına, şu görüşleri paylaştı: “Atatürk'ün Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir, diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Bu güzel devleti bizlere armağan eden atalarımızın bizlerden tek isteği Cumhuriyetimizi ilelebet koruyup yaşatmaktır. Bunu yapabilmek için de çok çalışıp, Türkiye Cumhuriyeti'nin adını başarılarla andırmak olacaktır. Bu önemli görevde gelecekte bu ülkemizin yönetiminde söz sahibi olacak olan, yani bu ülkenin gerçek sahipleri olan siz gençlerimize düşmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'ni kurup bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarını ve Cumhuriyetimizi korumak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygıyla anıyor, Allah'tan rahmet diliyorum. Bu inanç ve duygularla Cumhuriyetimizin nice 98 yıllar yaşamasını Cenabı Hak'tan niyaz eder, istiklal yolunda her biri ordu olan milletimizin bütün fertlerini minnet ve şükranla yad eder, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin 98. yaşını kutlarım.”
Kaymakam Bingöl'ün konuşmasının ardından, okul öğrencileri tarafından şiirler okundu, çeşitli gösteriler sunuldu. Yurttaşlar, gösterileri coşkuyla izledi. Mut Şehir Stadındaki kutlamalarda ayrıca sportif yarışmalar yapıldı, ödül töreni düzenlendi. Mut Şehir Stadındaki kutlamalar, resmi geçit töreniyle sona erdi.
Öte yandan Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker'de Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yılında başta Milli Mücadelemizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün İstiklal Kahramanlarımızı ve Aziz Şehitlerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum. Aziz Milletimize Atamızın armağanı olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

125 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın