Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam419
Toplam Ziyaret781577
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

EMNİYET KEMERİ UYGULAMASI

EMNİYET KEMERİ UYGULAMASI

Geçtiğimiz hafta içerisinde ülke genelinde uygulanan “Bir Hareketine Bakar Hayat” kampanyası kapsamında ilçemizde de emniyet kemeri uygulaması yapıldı. Mut İlçe Kaymakamı Batuhan Bingöl, durdurulan araçların şoförleri ve yolcularıyla tek tek konuşarak, emniyet kemerinin önemini anlattı.
Atatürk Bulvarında gerçekleştirilen uygulamada Kaymakam Bingöl, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Ahmet Kemal Balcı, İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Kabakcılar eşlik etti. Durduran araçların şoförleri ve yolcularıyla tek tek konuşan Kaymakam Bingöl, emniyet kemerinin önemini anlattı. Vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtan Bingöl, çocuklara ve araç içerisinde bulunan yolculara maske ve çikolata dağıttı.
Uygulamayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaymakam Bingöl, trafikte güvenli seyretmenin önemli olduğunu söyledi. Bu anlamda emniyet kemerinin çok önemli olduğunu söyleyen Bingöl, “Emniyet kemeri ağır yaralanmalı kazalarda yaralanma riskini yüzde altmış, ölüm riskini de yüzde kırk azaltıyor. İçişleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu 'Bir Hareketine Bakar Hayat' projesiyle vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde seyahatlerini sağlamaları için emniyet kemerlerini takması gerekliliğini bir kez daha bugün hatırlatmış bulunuyoruz. Tüm Türkiye genelinde içişleri Bakanımızın başlatmış olduğu bu uygulamayı yurdun her yerinde uygulamaya devam ediyoruz. İnşallah ilçemizde de emniyet kemeri takma bilincini arttırmak için elimizden gelen gayreti buradaki mesai arkadaşlarımızla, kolluk personelimizle olabildiğince takbik etmeye çalışacağız” dedi.

114 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın