Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam55
Toplam Ziyaret781213
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ZEMİN BAYRAĞIN BOYAMA İŞLEMİ TAMAMLANDI

ZEMİN BAYRAĞIN BOYAMA İŞLEMİ TAMAMLANDI

İlçemizde 22 dönümlük arazide zemine işlenen dev Türk bayrağının renginin yenilenmesi için 10 kişiyle başlatılan boyama çalışması 20 günde tamamlandı. Bayrağın boyama çalışmalarına belediye çalışanlarının yanı sıra ilçe esnafı da destek verdi.
İlçeye bağlı Kelce Mahallesi Sarıtaş mevkiinde bulunan Türk bayrağı, 180 metre uzunluğa, 120 metre genişliğe sahip ve yaklaşık 22 bin metrekare ebadında. Türk bayrağının, Mut Belediyesi ve ilçede gönüllü esnaf desteği ile yeniden boyanması gerçekleşti. 180 metre uzunluğunda ve 120 metre genişliğindeki Türk bayrağı, boyama işlemlerinin ardından çalışmalar ve bitimi drone ile görüntülendi.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, "Dünyanın en büyük bayrağı, Türkiye'nin en büyük bayrağı. Türk bayrağımızı 22 dönümlük arazi üzerine işlenmiş halinin boyama işlemini tamamlamış bulunmaktayız. Tabi Mut olarak gurur duyuyoruz. Türk bayrağına zaten saygımız, sevgimiz sonsuzdur. Bayrağımız bizim şerefimizdir, onurumuzdur, her şeyimizdir. Bağımsızlık simgemiz olan Türk bayrağının ilçemizde 22 dönüm arazi üzerine işlenmiş olması da bir belediye başkanı, bir Mut halkının ferdi olarak bana gurur vermektedir. Ben öncelikle Mut halkını kutluyorum. Hakikaten çok duygusal bir anı olduğunu düşünüyorum. Çünkü Mut halkının katkılarıyla boyandı bu Trük bayrağı. İlçe halkımız ellerinden geldiği, güçlerinin yettiği ölçüde destek vererek bu işi başlattılar" dedi.
Bayrağın boyanmasına emek veren, destek olan herkese teşekkür ettiğini ifade eden Şeker, bayrak hakkında şu bilgileri verdi; "22 dönüm üzerine işlenmiş dünyanın ve Türkiye'nin en büyük bayrağıdır. Bayrağımız taşlarla oluşturulmuştur. Dört tarafının da boyanması gereken taşların birleşimiyle oluşmuş bir Türk bayrağıdır. Dünyanın ve Türkiye'nin en büyük bayrağı olması da bizlere ayrıca gurur veriyor. Bu bayrağın boyanmasında 8 bin kilo civarında kırmızı boya, 2 bin 500 kilo civarında da beyaz boya, 4 bin 680 kilo civarında da tiner kullanılmıştır. 10 kişilik belediye ekibimiz tarafından 20 günde boyanmıştır."

101 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın