Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam135
Toplam Ziyaret783156
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUT KAYMAKAMLIĞINDAN “MUTLU ANNE, MUTLU BEBEK” PROJESİ

MUT KAYMAKAMLIĞINDAN “MUTLU ANNE, MUTLU BEBEK” PROJESİ

Mut Kaymakamlığı, yeni doğan bebeklerin ihtiyaçlarını karşılamak için 'MUTLU ANNE, MUTLU BEBEK' projesini hayata geçirdi.
Proje kapsamında; ilçe sınırları içerisinde ikamet eden 3294 sayılı kanun kapsamında olan yardıma muhtaç ve yeni doğum yapmış veya yapacak annelere; Anne-çocuk sağlığının önemini ve doğum sonrası dikkat edilmesi gereken konuları doğru öğreterek, hem bilinçli anne hem de sağlıklı bir nesil yetiştirilmesi amaçlandı. İlçemiz merkez ve köylerinden ekonomik yoksunluk içinde bulunan yeni doğum yapan annelere yönelik olarak proje uygulanmaya başlatıldı. Projemizin hedef kitlesinde bulunan annelere, yenidoğan bir bebeğin ihtiyaç duyduğu tüm malzemeler bu bebek seti ile karşılanacaktır.
Pandemi döneminin olumsuz etkileri en yoğun olarak dezavantajlı vatandaşlarımız tarafından hissedilmektedir. Mut Kaymakamlığımız tarafından hazırlanan bu proje, pandemi sürecinde dezavantajlı toplum kesimleri üzerindeki etkilerinin en aza indirgenmesi konusunda hedeflerimize de katkı sağlayacaktır.
“Mutlu Anne Mutlu Bebek Projesi” kapsamında İlçemizdeki anne adayları aile hekimlikleri tarafından tespit edilerek, İlçe Sağlık Müdürlüğü Personelleri tarafından annenin hamilelik sürecinde yerine getirmesi gerek basamakları ve yapmaları gereken kontrolleri anlatılarak doğum sırasında anne-bebek ölümlerinin önüne geçilmesi hedeflenmektedir.
Mut Kaymakamlığı tarafından verilen bilgilere göre; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 'MUTLU ANNE, MUTLU BEBEK' projesi kapsamında 2020-2021 yılı içerisinde toplam 330 yeni doğum yapan haneye ulaşmayı hedeflemektedir.
Çocuk sahibi olacak olan anne ve baba adayları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na doğumdan önce başvurmaları gerekmektedir. Projemizin Mut'umuza hayırlı olmasını umut ediyorum. Yeni doğan minik Mutlu bebeklerimizin vatana, millete ve anne babalarına hayırlı bir evlat olmalarını temenni ediyoruz." dedi.
Devletimizin tüm imkânlarıyla daima vatandaşlarımızın yanında olduğunu bildiren Kaymakam Batuhan BİNGÖL; Vatandaşlarımızın maske kullanımı ve sosyal mesafe konularında yeteri özen yükümlülüğünü yerine getirmesinin milletçe bu süreci daha kolay atlatmamıza vesile olacağını söyleyerek sözlerini bitirdi.

130 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın