Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam240
Toplam Ziyaret771751
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ORKÖY KREDİLERİ YERİNDE DENETLENİYOR

ORKÖY KREDİLERİ YERİNDE DENETLENİYOR

Mersin Orman Bölge Müdürlüğünce, ORKÖY destekleri kapsamında verilen kredilerin, yerinde kullanılıp kullanılmadığına yönelik 'güven, kontrole mani değildir' kuralıyla yıl boyunca denetlendiği bildirildi.
Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2022 yılı ORKÖY kontrol, tespit ve bilgilendirme çalışmalarının devam ettiği ifade edildi. Orman köylülerinin ORKÖY faaliyetleri kapsamında desteklenmesi için 2022 yılında 14 milyon lira ödenek ayrıldığı hatırlatılan açıklamada, "Bu konudaki tespit çalışmalarına devam edilmektedir. Orman köylülerinin talepleri ve ödenekler ölçüsünde üretim-mekanizasyon kredilerine öncelik verilmek üzere köyler belirlenerek tespitler tamamlanmaktadır. Ayrıca önceki yıllarda verilen kredi sahipleri fiilen kontrol edilmekte ve devletimizin verdiği desteklerin amacına uygun kullanılıp kullanılmadığı yerinde incelenmektedir. Bu amaçla Orman ve Köy İlişkileri Şube Müdürlüğü personeli ile İşletme Müdürlüğü personeli köylerde kredi alan vatandaşlarımızı ziyaret etmektedir" denildi.
'Güven, kontrole mani değildir' kuralıyla yıl boyunca fiili kontroller yapıldığını kaydedilen açıklamada, "Kredileri yerinde ve amacına uygun kullanan vatandaşlarımıza teşekkür edilmekte olup, taahhüt ihlalinde bulunanlara ihlalin düzeltilmesi için 90 gün süre tanınmaktadır. Taahhüt ihlalinin düzeltilmemesi halinde hukuki süreç başlatılacağı izah edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

237 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın