Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam524
Toplam Ziyaret772463
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

DEAŞ MAAŞLI ELEMANI YAKALANDI

DEAŞ MAAŞLI ELEMANI YAKALANDI

Mersin'de, ABD Büyükelçiliğinden gelen ihbar üzerine başlatılan DEAŞ operasyonunda, eşi Lübnan asıllı olan ABD ve Ürdün vatandaşı 'Abu Malik' kod adlı M.A.L. ile birlikte Suriye uyruklu 2 şüpheli yakalandı.
İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ABD Büyükelçiliğinden Terörle Mücadele Daire Başkanlığına verilen bilgi üzerine, ABD vatandaşı olan E.J. isimli şahsın Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde ifadesine başvuruldu.
E.J.'nin ifadesi doğrultusunda Mersin Emniyet Müdürlüğünce başlatılan çalışmada, eşi Lübnan asıllı ABD ve Ürdün vatandaşı olan 'Abu Malik' kod isimli M.A.L.'nin, merkez Akdeniz ilçesinde ikamet ettiği tespit edildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, DEAŞ terör örgütünün maaşlı elemanı olduğu belirlenen M.A.L. ile birlikte Suriye uyruklu M.E.E. ve örgüt içerisinde internet üzerinden iletişim irtibatı sağladığı tespit edilen Ö.E.S. yakalanarak gözaltına alındı. Evde yapılan aramada ele geçirilen dijital materyallere de incelenmek üzere el konuldu.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.A.L. tutuklanırken, diğer 2 şüpheli ise 'adli kontrol' kapsamında serbest bırakıldı.

214 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın