Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam304
Toplam Ziyaret771815
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUT CEMEVİ'NİN TEMELİ ATILDI

MUT CEMEVİ'NİN TEMELİ ATILDI

İlçemizde Doğu Akdeniz Tahtacı Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı etkinliklerinde, yapımı Mut Belediyesi'nce üstlenilen Mut Cemevi'nin temeli atıldı.
Temel atma töreninde konuşan Dernek Başkanı Mehmet Baki, Mut Yazalanı, Meydan, Yeşilyurt, Köprübaşı, Kayabaşı ve Asput mahallelerinde bulunan Alevi inancına sahip tahtacı camiasının daha güzel, daha modern bir ortamda ibadetlerini yapabilmeleri için uğraş verdiklerini söyledi.
Etkinlikte konuşan Mut Kaymakam Batuhan Bingöl, "İlçemiz farklı kültürlerin barış ve kardeşlik içerisinde yaşadığı, nadide güzel bir ilçe" dedi.
Mut'un en büyük özelliğini, hiç kimsenin kendisini farklı hissetmemesi olarak gösteren Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker ise, "Hepimiz biriz, beraberiz. Yola çıkarken de, cami de bizim cemevi de bizim, diye yola çıktık. Bugün de Allah nasip etti, böyle güzel bir cemevini Mut Belediyesi ekibi olarak temelini atmak bizlere nasip oldu" dedi. Şeker, cemevini en kısa zamanda tamamlayıp, hizmete sunacaklarını kaydetti.
İlçemizde faaliyet gösteren Doğu Akdeniz Tahtacı Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği, 21 Mart Nevruz Bayramı etkinlikleri ve Mut Merkez Cemevi temel atma töreni düzenlendi.
Yazalanı Mahallesi'nde düzenlenen Nevruz Bayramı etkinliği ve cemevi temel atma törenine; Mut Kaymakamı Batuhan Bingöl, Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, Mut Cumhuriyet Başsavcısı, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, siyasi parti ve STK temsilcileri, oda başkanları, daire amirleri ve çok sayıda konuk katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Doğu Akdeniz Tahtacı Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Baki, Nevruz'un öneminden bahsederek, "Orta Asya'dan Balkanlardaki uluslara kadar, çok geniş bir bölgede çeşitli inanışlarla kutlanan Nevruz, her ulusun kendi kültür değerleriyle özdeşleştirip sembolleştirdiği, özü itibariyle baharın gelişinin kutlandığı, coşkuyla karşılandığı bir gündür. 21 Mart bütün varlıklar için uyanış, diriliş ve yaratılış günü olarak kabul edilerek, yeni bir bayram adıyla kutlanır. Bazı inanışlara göre de kurtuluş günü ve Ergenekon'dan çıkış günü olarak da kutlanır" dedi.
Dernek Başkanı Baki, temelini atacakları Mut Cemevi'yle ilgili olarak ise, şunları söyledi: "Mut Yazalanı, Meydan, Yeşilyurt, Köprübaşı, Kayabaşı ve Asput mahallelerimizde bulunan Alevi inancına sahip tahtacı camiamızın, daha güzel, daha modern bir ortamda ibadetlerini yapabilmeleri için uğraşlarımız sonucu, bizlere her konuda destek olan Mut Belediye Başkanım Volkan Şeker'in bu kültür ve cemevi yapımında yanımızda olduğunun sözünü alarak; bu tesisin Allah'ın izniyle temelini atmak için burada bulunmaktayız."
Dernek Başkanı Mehmet Baki, Mut Merkez Cemevi'nin yapımını üstlenen Mut Belediyesi'ne ve katkı veren herkese teşekkürlerini ileterek; Pir Sultan Abdal'ın bir sözüyle konuşmasını noktaladı.
Etkinlikte konuşan Mut Kaymakam Batuhan Bingöl, "İlçemiz farklı kültürlerin barış ve kardeşlik içerisinde yaşadığı, nadide güzel bir ilçe. İnşallah bu tesis en kısa zamanda faaliyete geçer, kıymetli vatandaşlarımızın hizmetine girer." dedi.
Nevruzun Türkün bayramı olduğunu belirterek, Nevruz Bayramını kutlayan Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker ise, şöyle konuştu: "Mut'un en büyük özelliği de şu; burada hiç kimse hiç kimsenin kendisinden farklı olduğunu hissetmez. Hepimiz biriz, beraberiz. Yola çıkarken de, cami de bizim cemevi de bizim, diye yola çıktık. Bugün de Allah nasip etti, böyle güzel bir cemevini Mut Belediyesi ekibi olarak temelini atmak bizlere nasip oldu. Ve inşallah belediyemiz olarak da en kısa zamanda tamamlayıp hizmete sunacağız."
Kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkürlerini ileten Başkan Şeker, "Allah'ın izniyle, birlik beraberlik içerisinde, güzel bir Mut, güzel bir Türkiye için de hep birlikte mücadele edeceğiz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum." diyerek konuşmasını noktaladı.
Yapılan konuşmaların ardından, etkinlikte Köprübaşı Mahallesi'nden Hüseyin Cılız tarafından şiirler okundu, Mut ve Mersin Semah ekiplerinden semahlar dönüldü, mengiler oynandı.
Doğu Akdeniz Tahtacılar Derneği'nce düzenlenen etkinlik sonunda, kurban kesilerek, dualarla Mut Merkez Cemevi'nin temeli atıldı.

245 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın