Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam417
Toplam Ziyaret781575
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

KARACAOĞLAN RESİM ÇALIŞTAYI YAPILACAK

KARACAOĞLAN RESİM ÇALIŞTAYI YAPILACAK

Mut Uluslararası Sanat, Kültür, Eğitim ve Müzecilik Derneği (USKEM) tarafından; Türkiye, Rusya, Belçika, Bosna Hersek, Irak, İran gibi ülkelerden 25'in üzerinde ressamın katılımıyla "Karacaoğlan Resim Çalıştayı" düzenlenecek.

Kendi alanında uzman isimlerle din, dil, edebiyat, tarih, sanat, mimari, düşünce, sosyoloji, eğitim ve kültür gibi alanlarda toplum bilincinin oluşması, yerleşmesi ve gelişmesini sağlayacak faaliyetlerde bulunmak amacıyla kurulan dernek uluslararası bir organizasyona imza atacak olmanın haklı gururunu yaşıyor.
Dernek Başkanı Ressam Muhammet İnce, organizasyonun sanat özelinde tarihi ve kültürel mirasın korunarak geleceğe köprü olma gayelerinin ilk adımı olduğunu belirterek, "Bu amaca hizmet edecek her türlü iş ve eylemi hayata geçirmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Bu alanlarda derneğimizi başarıya ulaştırma hedefi düzenlenecek faaliyetler ve geliştirilip hayata geçirilecek projeler ile hep diri kalacak. Henüz yeni kurulan bir dernek olmamıza rağmen düzenleyeceğimiz bu ilk faaliyet uluslararası nitelikte olsa da ortaya koyduğumuz projeksiyona göre küçük bir adım. Gelecekte daha büyük işler yapmak istiyoruz. Sanatın ve sanatla ilişkisi olan her bir değerin önemini gözeterek, düsturlarının gelenekten evrensele uzanan kültür-tarih yolunu öncelemek" dedi.
Dernek Başkanı İnce, küratörlüğünü kendisinin ve ressam Meryem Cavga Akkaya'nın yaptığı çalıştayın yerelde ve ulusal kamuoyunda Mut ve Mersin'in, uluslararası çapta ise Türkiye'nin sanatsal ve kültürel tanıtımına katkı sağlayarak uluslararası etkileşimin artırılacağını, temel amacın ise Mut ve Mersin'in adım adım doğal ve tarihi-kültürel mirasını tanıtmak olduğunu söyledi.
İnce, çalıştayın oluşturulmasında emeği geçen tüm USKEM Derneği yönetim kurulu arkadaşlarına, etkinliğimize ev sahipliği yaparak desteklerini esirgemeyen Mut Belediyesi Başkanı Sayın Volkan Şeker'e, organizasyonun küratörlerinden değerli sanataçımız Ressam Meryem Cavga Akkaya'ya teşekkürlerini ilettiğini ifade etti.
Bir hafta sürecek olan etkinlikte sanatçılar, Mut'un tarihi-kültürel ve doğal güzelliklerini yerinde görerek deneyimlemiş olacaklar. Dileyen ressamlar deneyimlenen bu bölgeleri Çınaraltı Karacaoğlan Parkı ve Karekşi Tabiat Parkında kendi yöntem ve teknikleriyle tuvale aktaracak.
Ayrıca etkinlik süresince yerel folklor gösterileri sergilenecek ve yerel müzik sanatçıları yöresel müzik dinletileri yapacak. Bir hafta sonunda sanatçılar tarafından tuvale aktarılan resimler sergilenecektir.

148 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın