Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam397
Toplam Ziyaret779711
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BAHİS ÇETESİNE OPERASYON

BAHİS ÇETESİNE OPERASYON

Sosyal medyadan kazanılmış görünümlü, sahte kupon düzenleyenlere yönelik operasyonda, çete lideri V.T.A., Y.A.K., T.A.'nın da aralarında olduğu 7 kişi gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya üzerinden kazanılmış görünümlü sahte kuponla dolandırıcılık yapıldığı bilgisini aldı. Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde hareket geçen ekipler, sosyal medya uygulamalarını kullanıp, bahis kuponlarında montaj yapıp kazanmış gibi göstererek 18 kişiyi dolandıran 7 şüphelinin kimliğini tespit etti. Siber polis ekipleri, Mersin, Antalya ve İstanbul'daki şüphelilerin adreslerine, şafak vakti, eş zamanlı operasyonlar düzenledi.
Operasyonlarda çete lideri V.T.A., Y.A.K., T.A.'nın da aralarında olduğu 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerindeki aramalarda çok sayıda dijital materyale el konuldu. Siber polisinin inceleme ve soruşturmasında mağdurlar tarafından paraların V.T.A., Y.A.K., T.A.'ya gönderildiği ortaya çıktı. Gönderilen paraların bir kısmının hesap sahipleri tarafından şüphelilerin hesabına, bir kısmının ise başka hesaplara aktarıldığı belirlendi.
Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan dolandırıcılık şüphelileri, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

291 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın