Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam513
Toplam Ziyaret779827
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ÜÇ LİSEMİZDEN ORTAK PROJE “ÖYKÜLÜ TÜRKÜLERİMİZ”

ÜÇ LİSEMİZDEN ORTAK PROJE “ÖYKÜLÜ TÜRKÜLERİMİZ”

Mut'ta proje okulu Osman Nuri Yalman Anadolu Lisesi'nde, e-twinning çalışması kapsamında "Öykülü Türkülerimiz" projesi yaşama geçirildi. Mut'ta ilk defa liseler arasında ortaklık yapılan projede, Osman Nuri Yalman Anadolu Lisesi proje kurucusu olurken, proje ortakları arasında Şehit Emin Çelik ve Özel Volkan Lisesi yer aldı. İlçemizdeki 3 lisenin ortak projesinde, özellikle kendi yöremizdeki ve diğer bölgelerdeki türkülerin yazılış öyküleri araştırılıyor. Projeyle, ozanların hayat hikayeleri ve eserleri araştırılırken; öğrencilerin kendi kültürel değerlerine sahip çıkmaları, ilgi duymaları ve nesilden nesile aktarmaları hedefleniyor.
Tuncer: "Türkülerin yazılış yolculuğuna çıktık."
"Öykülü Türkülerimiz" projesiyle ilgili bilgi veren projelerden sorumlu Mut Osman Nuri Yalman Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Hilal Tuncer, okullarının proje okulu olması nedeniyle bir çok fikirle yola çıktıklarını ve bir çok çalışma yaptıklarını söyledi. E-twinning çalışmasının da bunlardan biri olduğunu belirten Müdür Yardımcısı Tuncer, "E-twinning projemiz, Mut'ta ilk defa liseler arasında ortaklık kurularak yapılan bir proje. Projemizin ismi 'Öykülü Türkülerimiz.' Bu projemizde, özellikle kendi yöremizden değerlerimizi, türkülerimizi, yazılış hikayelerini, diğer bölgelerden de olsun bir türkü nasıl ortaya çıkar, bir türkü nasıl mızraba dökülür, bütün bunlara çocuklarla birlikte şahitlik ediyoruz." dedi.
Proje kurucusunun Osman Nuri Yalman Anadolu Lisesi ve kurucu öğretmenin kendisi olduğunu, projenin ortaklarının Şehit Emin Çelik Anadolu Lisesi ve Özel Volkan Lisesi olduğunu belirten Tuncer, . "Öykülü Türkülerimiz" projesiyle ilgili şunları söyledi: "Projemizin içeriğinde, özellikle Aşık Veysel'in 'Kara Toprak' türküsünü, Karacaoğlan'ın 'Elif' türküsünü, Musa Eroğlu'nun 'Yolun Sonu Görünüyor' türküsünü detaylı olarak inceledik. Bunun yanında, bu ozanlarımızın diğer bütün eserlerini, hayat hikayelerini öğrendik. Türkülerin yazılış yolculuğunu öğrendik."
"Kültürel değerlere sahip çıkmayı hedefliyoruz."
Bu projeyle öğrencilerden kendi kültürel değerlerimize sahip çıkmalarını, ilgi duymalarını, nesilden nesile aktarmalarını beklediklerini ve hedeflediklerini söyleyen Tuncer, "Güzel bir etkinlik oldu. Okullar arası, liseler arası ortak işbirliği içinde güzel bir çalışma olduğunu düşünüyoruz. Umarım bunun devamı gelir." şeklinde konuştu.

105 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın