Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam178
Toplam Ziyaret779492
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ÇALIŞTAYI YAPILDI

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ÇALIŞTAYI YAPILDI

İlçemizde Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı düzenlendi. Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu'nun (BMYK) kararı doğrultusunda, Mut Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen çalıştayda; ilçemizde uyuşturucu, tütün ve alkol bağımlılığıyla mücadele konusu masaya yatırıldı ve çözüm önerileri tartışıldı.
Mut İlçe Sağlık Müdürlüğü'nce organize edilen ve iki gün süren çalıştaya, Mut Kaymakamı Batuhan Bingöl başkanlık etti. Çalıştaya; Mut Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Mut Barosu, Mut Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, İlçe Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü, Mut Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Mut Kadınlar Kulübü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Mut Muhtarlar Derneği, Mersin Üniversitesi Mut Meslek Yüksekokulu ve Mut İdman Yurdu Belediye Spor Kulübü'nden temsilciler katıldı.
Çalıştayda, katılımcıların bağımlılıkla mücadele konusunda, 'ben olsaydım' etiketiyle yaptıkları çözüm önerileri ve görüşleri kayda geçti.
BMYK kararları doğrultusunda daha önce de bir çok ilde gerçekleştirilen faaliyet ve projelerin, 2022 yılı ve sonrasında da devam ettirilerek, çalışmaların belirli bir program çerçevesinde planlanarak ivme kazandırılması ve faaliyetlerin yaygınlaştırılması kapsamında gerçekleştirilen çalıştayda; kampanyanın ilk adımı olarak, tüm tarafların içerisinde yer aldığı, herkesin sorunları ve çözüm önerilerini dile getirebildiği istişareler yapıldı.
Düzenlenen çalıştayla, bağımlılıkla mücadele kapsamında sorun ve çözüm önerilerinin tartışılmasının yanı sıra katılımcıların tecrübe ve bilgi birikimlerini paylaşabilmelerine zemin oluşturması amaçlandı.
Mut'ta düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı'nın tamamlanmasıyla, katılımcıların sunduğu öneri ve görüşler, Mut İlçe Sağlık Müdürlüğü sekretaryasında toplanıp raporlaştırılacak ve BMYK'ye sunulacak.

81 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın