Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam211
Toplam Ziyaret780968
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

OTLU MUTLU LEZZET FESTİVALİ HAZIRLIKLARINA BAŞLANDI

OTLU MUTLU LEZZET FESTİVALİ HAZIRLIKLARINA BAŞLANDI

7-8 Mayıs tarihlerinde Akdeniz'e özgü doğal otlar, ünlü şeflerle lezzet şölenleri, sergiler, konferanslar ve eğlenceli konserler ile karnaval havasında gerçekleşecek “Otlu Mutlu Lezzet Festivali” hazırlıklarına, Festival Koordinatörü Hasan Gezer'in festival ile ilgili bilgi verdiği ve detayların konuşularak, festival öncesi hazırlıkların istişare edildiği bir toplantı yapıldı.
Mut Belediyesi Sinema ve Toplantı Salonu'ndaki toplatıya; Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mut Belediyesi, ilgili dernek yöneticileri ve Mahalle Muhtarları katıldı.
Toplantıda konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, Büyükşehir Belediyesi'nin tüm birimleriyle Mut'un yanında olacağını belirterek, “Bu festivale Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer Bey çok önem veriyor, tüm birimleri ile belediyemiz Mut'un yanında olacaktır” dedi.
Mut Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Salgur da, “Mut Belediyesi olarak ilçemizin böylesi bir festivali daha kazanmış olmasından memnuniyet duyduk; Mut Belediyesi de her türlü katkıyı verecektir. Ayrıca anneler günü münasebetiyle düşündüğümüz Zehra Cülüc konserini de festival programı kapsamına alacağız” diye konuştu.
Mut Belediyesi eski başkanı ve Büyükşehir Meclis Üyesi Selahattin Aslan, festivalle ilgili muhtarlardan beklentilerin neler olduğunu ifade etti. Arslan, “Muhtarlarımızdan özellikle ricamız, kendi mahallelerinde ve yaylalarında yetişen tüm otlardan mümkün olduğu kadar toplatılması ve festivalin çok daha zengin gerçekleştirilmesi bölgenin ve Mut'un tanıtımı açısından çok önemlidir” şeklinde konuştu.
Yapılacak festivalin içeriği ile detaylı bilge veren Mersin Güç Birliği Kalkınma ve Gelecek Derneği/MEGEP Başkanı ve Festival Proje Koordinatörü Hasan Gezer ise şunları söyledi:
"Festivali etkinliği çerçevesinde unutulmaya yüz tutmuş ot yemeklerinin, böreklerin ve bitki çaylarının festival süresince ziyaretçilere tattırılacağı; akademisyenler tarafından bölgemizde yetişen otların bölge ekonomisine kazandırılması, zeytinyağlı olarak yemeği, böreği, kavrulup yoğurtlanarak tüketilen otların insan sağlığına faydası, şifa olarak içilen bitki çaylarının faydalarının anlatılacağı paneller; yine unutulmaya yüz tutmuş özellikle Hacıahmetli ve Çukurbağ Mahallesi seyirlik oyunlarının sergileneceği; tanınmış şefler ile halkın workshoplarda buluşacağı; Göksu üzerinde rafting gibi su sporlarının yapılacağı; fotoğraf sergilerinin ve kilim sergilerinin düzenleneceği; konserlerin organize edileceği festivale tüm Türkiye'yi bekliyoruz.” diyen Gezer ayrıca "Mersin Büyükşehir Belediyesi, MEGEP, MUTDER ve Mut'un dinamiklerinin proje paydaşı olacağı festival, geçen yıl Cumhurbaşkanlığı tasarruf tedbirleri genelgesi çerçevesinde ertelenmişti; festival bu yıl 7-8 Mayıs tarihlerinde Mut'ta gerçekleştirilecektir. Tüm Mut halkını festivale katılmaya, ayrıca ilgili tüm STK'ları Mut'un tanıtımına ciddi katkısı olacak bu etkinlikte proje paydaşı olmaya davet ediyoruz” dedi.

122 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın