Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam227
Toplam Ziyaret781979
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUT'TA MERAL AKŞENER RÜZGARI

MUT'TA MERAL AKŞENER RÜZGARI

AKŞENER: “MİLLETİ AÇLIĞA MAHKUM EDENLERİN ATTAYA GİTME VAKTİ GELDİ”

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER, esnaf ziyaretleri için geldiği Mut’ta kendisini bekleyen kalabalığa hitap etti. “Gençliğin umudu Meral AKŞENER”, “Başbakan AKŞENER”, “Çiftçinin umudu AKŞENER” sloganlarıyla karşılandı. 13 Mayıs günü Hükümet Caddesi ve İnönü Caddesi üzerinde gerçekleşen halk buluşmasına Mut’ta ilginin yoğun olduğu gözlendi.

 

“SARAYDAKİLERİN UYKUSU ZATEN KAÇTI”

 

AKŞENER konuşmasının başında, “Burayı şereflendiren sizler, sevgili kardeşlerimin bir arada olmasını gören ve 'Başbakan Meral' diye bağırıyorsunuz ya, şu görüntü zaten morallerini bozdu” dedi.

AKŞENER, bu sırada; kalabalık arasında bir çocuk ağladığını ve kendisine seslendiğini fark etti. Çocuğu kürsüye çıkaran AKŞENER, ona sarıldı ve “Çocuk Kolları başkanımız” diyerek mikrofon uzattı.

Sarıldığı çocuğun “Anaların duasıyla, babaların sevgisiyle, halkının oyuyla gel Başbakanım” demesi üzerine AKŞENER; “Ben şimdi konuşmayı bırakıp gideyim. Saraydakilerin uykusu zaten kaçtı, sinirler laçka oldu ama korkunun faydası yok. Bu harami düzeni, helal oylarınızla sandıkta, birlikte, demokrasi ile ele ele verip yıkacağız inşallah. Çok az kaldı. O kadar az kaldı ki, bugünden her türlü melaneti yapmak üzere yola çıktılar ama vatandaşımızın, milletimizin, kadınlarımızın, erkeklerin, çocukların ve hele o gençlerin ahı tutacak ahı” dedi.

Ekonomik sıkıntılara, israfa ve Erdoğan’ın imtiyazlı yakınlarına dikkat çeken AKŞENER; “500 milyon dolarlık uçakla gezeceksin, 13 uçak da, bir tanesi 500 milyon dolar. Bir tane neyine yetmez kardeşim? Sat öbürlerini” dedi.

 

128 MİLYAR DOLAR, TÜRK TELEKOM ELEŞTİRİSİ VE ERDOĞAN’IN HARİRİ AİLESİ’NE YAKINLIĞI

 

Türk Telekom üzerinden eleştirilerde bulunan AKŞENER, “Haririler ile bunlar arkadaş biliyor musunuz? Sayın Erdoğan'ın çok yakın arkadaşı, aile dostu, aile dostunu mahcup etmek yerine, sizi açlığa mahkum ettiler… 128 milyar dolar gitti ama ben size daha enteresanı söyleyeyim. Hepimizin vergilerinden oluşan 24 milyar lirayı koydu Haririlerin cebine, buna karşılık sizin durumunuz ne? 15.1 milyon öğrenci var. Açlık var açlık, fakir evlerini geziyorum ağlarsınız. 24 milyar lirayı Hariri'nin cebine koymak yerine bir yıl boyunca sizin çocuklarınıza, devlet okullarında ilkokulda, ortaokulda, lisede okuyan çocuklarımıza sabah kahvaltısı ve öğle yemeği vermek mümkündü. Şu anda öğünün birini yiyip diğerini yiyemeyen çocuklarımız var” dedi.

 

“GÜBREYİ ALAMIYORUZ, YEM PAHALI, BİTSİN ARTIK BU ÇİLE HOŞ GELDİN MERAL ABLA”

 

Vatandaşın yoğun ilgisiyle konuşmasını sık sık yarıda kesen AKŞENER, mikrofonu vatandaşa vererek, seslerini duyurmalarına imkan sağladı. Bir yurttaş mikrofon isteyerek; “Mut'umuza Meral geldi, gönüllerimize moral geldi, çok mutlu olduk. Çiftçiler, hayvancılar öldü, diri diri gömüldü kurtulmak istiyoruz. Gübreyi alamıyoruz, yem pahalı, bitsin artık bu çile hoş geldin Meral abla” dedi.

Başka bir yurttaş ise “Şeker yok elimizde başkanım” diye seslen bir yurttaşa AKŞENER şu yanıtı verdi:

 

“TÜRK ÇİFTÇİSİ ÖLSÜN AMERİKAN ÇİFTÇİSİ YAŞASIN DEDİLER. BUNA CAN DAYANMAZ”

 

“Şeker Farikalarını işletiyorlar mı, hayır. Ne yaptılar, kapattılar. Pancar ekmesi ne oldu, pancar ekimi gitti. Pancar ekimi gidince, hayvan küspesi gitti. Yem fiyatları ne oldu, uçtu gitti. Şeker fabrikalarını yandaşlara peşkeş çektiler. Amerika'nın şirketine peşkeş çektiler. 'Türk çiftçisi ölsün, Amerikan çiftçisi yaşasın' dediler. Buna can dayanmaz. Bu gayretullaha dokunur ve dokundu” ifadelerini kullanan AKŞENER sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok uzun zamandır sizin gözünüzün içine bakan yok, dertlerinizi dinleyen çözüm üreten yok. Ayısı, dayısı olan 62 puanla tayin olurken senin oğlun ya da kızın evde umutsuz, mutsuz asgari ücretle iş arayıp bulamazken ayısı olanlar, dayısı olanlar acayip maaşlarla işe yerleştiriliyorlar”.

 

“BURADA DA BAYAT EKMEK ALIPTA EVİNE GÖTÜRÜP EKMEK YEDİREN VAR, HALK PERİŞAN DUYSUNLAR”

 

Bir yurttaş ise elektrik faturasını göstererek, “150 liralık fatura 350 gelirse biz ödeyemez olduk” dedi.

Bir kadın yurttaş ise, “Burada da bayat ekmek alıp da evine götürüp ekmek yediren var, halk perişan duysunlar” dedi.

En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması yönünde tekliflerinin olduğunu hatırlatan AKŞENER, “Emeklilere ölsün diyor zaten, 2 bin 500 lirayla ne olur? Senin emekli maaşını, en düşüğünü, asgari ücret seviyesine çıkarabilirdi. Şimdi 5 müteahhitin vergi borçlarını sildiler. Seni açlığa mahkum etti, buna karşılık yandaşlarının ceplerini doldurdu” şeklinde konuştu.

 

“GELİYOR ATTAYA GİTME ZAMANI. TEKRAR SÖYLÜYORUM; ATTAYA GİTME VAKTİ GELİYOR”

 

Gençlerin “Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet” sloganları atması üzerine AKŞENER “Gençler söyledi, demek ki neymiş kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet” dedi ve şöyle devam etti: “Bunu diyen gençler, kadınlar, yaş almışlar yenilebilir mi bu ülkede, mümkün değil. Geliyor attaya gitmeye zamanı, geliyor gelmekten olan o ayrı, attaya gitme vakti geliyor attaya.”

 

“EY MİLLETİM NE YÜZÜKMÜŞ BU?”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmiş yıllardaki yüzük çıkışına göndermede bulunan AKŞENER, “Bu yüzükten sonra kaç gemicik, kaç villacık, kaç apartmancık, kaç işyericik oldu?” diye sordu.

AKŞENER; “Bu benim nikah yüzüğüm bu kadarı vardı birinde hatırlıyor musunuz? Bu yüzük gösterilmişti ve denmişti ki 'Benim bu yüzükten başka hiçbir şeyim yoktu' 'Bu yüzükten fazla bir şeyim olursa, bu kardeşiniz yamuk yapmıştır' diyenler el hak doğru söylüyor. Kendi kendilerine söylediler, kendi kendilerini yalanladılar. Ey milletim, bu yüzükten sonra kaç gemicik, villacık, apartmancık oldu? Sonra saraycıklar, yazlık saraycıklar oldu ağaçlar geldi, ne yüzükmüş bu be. Hanımefendiler, beyefendiler sizin yüzükleriniz para etmiyor arkadaşın yüzüğü neler ediyor neler… İşte bu harami düzeni hep birlikte yıkacağız. Böyle bir kalabalığı, böyle bir insan topluluğunu saraydakiler gördüyse gittiler, gittiler attaya haberiniz olsun” diyerek kendisini dinleyen vatandaşlardan yoğun alkış aldı.

 

“5 MAAŞ ALAN SAYGISIZ, ÇİRKİN, ÇİRKEF, GARİBANI TEKMELEYEN DANIŞMANLAR VAR”

 

Çok yerden maaş alanlara dikkat çeken AKŞENER; “5 tane maaş alan danışman var. Senin çocuğun aç, senin çocuğun umutsuz, senin çocuğun atanamamış, senin çocuğun asgari ücretle iş bulamıyor ama 5 maaş alan saygısız, çirkin, çirkef, garibanı tekmeleyen danışmanlar var. 10 maaş alanlar var, 315 bin lira maaş alanlar var” dedi.

 

“ELEKTRİK PARASIYLA ELEKTRİK GİBİ ÇARPILIYORSUNUZ”

 

“Millete hakeret edenlere, terörist ilan edenlere oy yok” diyen AKŞENER; “Ey besiciler, gebe ineğini kesime gönderiyorsun yemin pahalılığında. Hem evlerde hem dükkanlarda hem sulamada elektrik parası ile elektrik gibi çarpılıyorsunuz. İşte buna can dayanmaz. Seçmen velinimettir. Bizi birbirimize düşürdüler. Artık bunu başaramayacaklar. Sizin dertleriniz üzerinden konuşmayana oy yok. Sizin dertlerinize çözüm üretmeyenlere oy yok. 5 maaş alan danışmanlar için size hakaret edenlere oy yok. En önemlisi sizden uzaklaşıp, sizi nankörlükle suçlayanlara, sizi teröristlikle suçlayanlara, sizi şükürsüzlükle suçlayanlara oy yok. Bu harami düzene sebep olanlara, yedikleri içtikleri haram olsun, zıkkım olsun” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER’in Mut ziyaretine partisinden eşlik eden isimler şöyle oldu; İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit DİKBAYIR, Yerel Yönetimler Başkanı Metin ERGUN, Genel İdare Kurulu Üyesi Burhanettin KOCAMAZ, Genel İdare Kurulu Üyesi Orhun ERTÜRKMEN, Mersin Milletvekilleri Behiç ÇELİK, Zeki Hakan SIDALI, Genel Başkan Basın Danışmanı Murat İDE, Genel Başkan Danışmanları Zekai KAYA, İlker SUNGUR, Genel Başkan Özel Kalemi Esma BEKAR, Protokol Müdürü Sinan İNCE, İYİ Parti Karaman İl Başkanı İsmet HATİPOĞLU, İYİ Parti Niğde İl Başkanı İbrahim UZUN, İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan TOZOĞUZ, İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet DUTAR, İYİ Parti MDK Üyesi Süleyman ÇETİN, İYİ Mersin İlçe Teşkilatları ve Meclis Üyeleri katıldı.

Programa ayrıca Millet İttifakının diğer parti temsilcilerinde katılım olduğu görüldü. CHP Mut İlçe Başkanı Hayati BAĞÇALI ve yönetimi ile CHP Mersin İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet SAYDAM katılımcılar arasındaydı.

Meral AKŞENER’in Mut programında siyasi kulisleri hızlandıracak dikkat çeken isimler gözlendi. Geçen dönem Mut’ta Belediye Başkanlığı yapan Nebi YILMAZ, İYİ Parti Liderini destekleyenler arasındaydı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER Mut ziyareti sonrasında Ermenek’e geçti.

624 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın