Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam423
Toplam Ziyaret784765
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

“BIRAKMAK İSTEYENE SEN DE GÖNÜL VER” KAMPANYASI

“BIRAKMAK İSTEYENE SEN DE GÖNÜL VER” KAMPANYASI

Tütün Kontrol Çalışmalarının bilinirliğinin artırılmasını sağlamak ve sigaranın zararları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Türkiye geneli en büyük gönüllülük hareketi olan "Görev Bende" kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında, Mut İlçe Sağlık Müdürlüğü yurttaşları sigara bağımlılığına karşı bilinçlendirmek ve sigara kullanımının azaltılmasına yönelik çalışmalarını yürütüyor. İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kurdukları stantlarda yurttaşlara sigara bağımlılığına karşı uyarılarda bulunuyor ve sigara bırakma yolları anlatılıyor.
Yıl boyunca devam edecek olan kampanyada; sigara kullananların bırakmalarının sağlanması, sigara kullanmayan kişilerin başlamasının önlenmesi, 4207 sayılı kanunun ve tütünle mücadele kapsamında yürütülen hizmetler arasında yer alan Sigara Bırakma Poliklinikleri, ALO 171, ALO 184 ve Yeşil Dedektör'ün bilinirliğinin artırılması hedefleniyor.
Yapılan bilgilendirmelerde ve çalışmalarda Mersin ilinde Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Toros Devlet Hastanesi, Tarsus Devlet Hastanesi, Erdemli Devlet Hastanesi, Silifke Devlet Hastanesi ve Anamur Devlet Hastanesi'nde Sigara Bırakma Polikliniklerinin bulunmakta olup 17 uzman hekimle hizmet verildiği belirtilmekte. Ayrıca 'ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı'nın uzman personeli ile sigarayı bırakmada yurttaşlara yardımcı olduğu dile getirilmekte.
Kampanya kapsamında; “Bağımsız ama Değerlerine Bağlı, Hayata Giden Yolda Bende Varım De”, “Bırakmak İsteyene Sen de Gönül Ver”, “Temiz Hava Soluma Hakkına Gönül Ver”, “Nefesine Gönül Ver” ve “Sağlıklı Hayata Gönül Ver” şeklindeki sloganlar ve mottolarla yurtaşların konuya duyarlılığı artırılmaya çalışılıyor.
Kampanya kapsamında ilk stant çalışmasını 60. Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali'nde Çınaraltı Parkı'nda açan Mut İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yurttaşlarla bir araya geldi ve sigaranın zararlarını anlattı, konuyla ilgili broşürler dağıttı.
Kampanya çerçevesinde yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Mut İlçe Sağlık Müdürlüğü uzman doktorlarından Eda Koç, “Görev Bende projesi kapsamında, Mut İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak bütün kurumları dolaşıp tek tek sigarayı bırakma yolları, sigaranın zararları hakkında bilgi verdik. Bunun dışında sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımızın başvuracağı telefon numaraları ve merkezler hakkında bilgi verdik” dedi.
Haftada beş gün Çınaraltı'na gelerek stant kuracaklarını söyleyen Koç, “İlk bugün gerçekleştirdik. Zamana yayarak kuracağız bu stantları. Stantta vatandaşlarımıza sigaranın zararları, sigarayı bırakma yolları hakkında bilgi vereceğiz. Bu Görev Bende projesi şu anda Türkiye'deki bütün illerde, ilçelerde aktif olarak yürütülüyor. Ben de uzman doktor olarak, çalışma arkadaşlarımla beraber, yılsonuna kadar bu projeyi götüreceğiz” şeklinde konuştu.
Uzman Doktor Eda Koç, bu yıl için çalışmalarının, yılsonunda düzenleyecekleri fidan dikim etkinliğiyle son bulacağını sözlerine ekledi.

486 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın