Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam82
Toplam Ziyaret778710
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ONYAL’DEN TEKNOFEST BAŞARISI

ONYAL’DEN TEKNOFEST BAŞARISI

Türkiye'nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynaklarını çoğaltmayı hedefleyen TEKNOFEST'te gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek için Roketten, Otonom Sistemlere, Yapay Zekadan, Su Altı Sistemlerine kadar 39 farklı kategoride Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmalarında ONYAL'in 3 projesi yarı finalde.
Muhammed Barbaros ÜTÜK ve Rüveyda DOĞAN Turizm Teknolojileri kategorisinde, Teslime DÖNMEZ ve Mehmet Ali ARIKAYA İnsanlık Yararına Teknolojiler kategorisinde, danışmanlığını Cumhuriyet İlkokulu sınıf öğretmenlerinden Sibel AKBAŞ'ın yaptığı takım kaptanı Samet AKBAŞ (ONYAL) ve üye Kubilay AKBAŞ'ın Çevre ve Enerji kategorisinde yarı finale kalmıştır.
Proje danışmanı Kemal İNCE bu başarıyla ilgili şunları söyledi: “Öncelikle bize her konuda desteğini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun GERGİN ve şube müdürlerimize, okulumuz idaresine, okulumuz proje grubu öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz başta olmak üzere verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim.
Bugünlere gelmek kolay olmadı. Özellikle yoğun sınav takvimlerine rağmen değerli öğrencilerimiz bu başarının mimarlarıdır. Ben ülkemizin aydınlık yarınlarının teminatı gençlerimize danışmanlık yaptım. Onlarla farkındalık oluşturdum. Biliyorum ki bizim için küçük bir adım ülkemiz adına büyük bir adımdır.”

196 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın