Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam16
Toplam Ziyaret778644
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BÜYÜKŞEHİRDE EN DÜŞÜK İŞÇİ ÜCRETİ 7 BİN 268 LİRA OLDU

BÜYÜKŞEHİRDE EN DÜŞÜK İŞÇİ ÜCRETİ 7 BİN 268 LİRA OLDU

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, toplu iş sözleşmesini imzaladıklarını belirterek, "En düşük işçi ücreti 7 bin 268 TL'ye çıkardık. İşçilerimizin günlük yevmiyelerini Haziran ayına göre yüzde 50 oranında artırdık. Toplu iş sözleşmemiz hayırlı olsun” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin 2022 Yılı Ağustos Ayı 2. Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantısında idareden gelen 9, komisyonlara havale edilen 2, gündem dışı 1 olmak üzere 12 madde görüşüldü. Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi ile MESKi'de toplu iş sözleşmesi imzalandığını belirterek, “Belediyemiz ile belediyemize bağlı MESKİ'DE toplu iş sözleşmemizi imzaladık. İşçilerimizin günlük yevmiyelerini haziran ayına göre yüzde 50 oranında artırdık. En düşük işçi ücretini de 7 bin 268 TL'ye çıkardık. Ne kadar yüksek ücret verilirse verilsin, hayat pahalılığı devam ettiği ve alım gücü düştüğü sürece ülkemizde ne yazık ki emeğiyle çalışan insanların yaşam standardı geriye doğru gidiyor. Bu gerçeğin de farkında olarak, işçilerimize 6 ayda bir enflasyon farkını da vereceğiz. Belediye olarak bir tarafta kamu kaynaklarını doğru şekilde halka hizmet olarak sunmak zorundayız ama bir taraftan da hizmetleri yapan belediye çalışanlarımızın haklarını vermek durumundayız” diye konuştu.
Kadrolu işçilerle ilgili de konuşan Seçer, "Bir de toplamda 850 civarında kadrolu işçimiz var. Onların durumunu da bir ek protokolle düzeltmek için, bu toplu sözleşmenin bitmesini bekliyorduk. Normalde onların sözleşmesi 2023 Mart ayında. Şimdi bu toplu sözleşmeden sonra bir referans çıktı karşımıza. Makul bir şey yapacağız” ifadelerini kullandı.

130 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın