Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi16
Bugün Toplam430
Toplam Ziyaret787516
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MİLLİ ZAFERİN 100. YILI KUTLANDI

MİLLİ ZAFERİN 100. YILI KUTLANDI

Anadolu'nun sonsuza dek Türk yurdu olmasını perçinleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. Yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Mut'ta da kutlandı.
İlçemizdeki kutlamalar, Hükümet Konağı karşısındaki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı. 30 Ağustos dolayısıyla düzenlenen çelenk koyma törenine, İlçe Kaymakamı Batuhan Bingöl, Mut Belediye Başkan Vekili Hüsyin Yeşil, protokol üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile yurttaşlar katıldı. Törende, Mut Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtına çelenk konuldu, İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması ve şiirlerin okunmasıyla anıttaki tören son buldu. 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla ayrıca, Mut Şehir Mezarlığında şehitlik ziyaret edildi.
30 Ağustos kutlamaları, Kaymakamlık makamında İlçe Kaymakamı Batuhan Bingöl'ün tebrikleri kabulüyle devam etti.
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. Yıldönümü dolayısıyla İlçe Kaymakamı Batuhan Bingöl, bir mesaj yayınladı. Kaymakam Bingöl mesajında, “Bugün, mazisi eşsiz kahramanlıklarla dolu aziz milletimizin, vatanı ve bayrağı uğruna verdiği zorlu kurtuluş mücadelesini başarıyla neticelendirdiği, Anadolu'yu ebedi yurdumuz olarak bir kez daha tescillediği 30 Ağustos Zaferinin 100. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayan Kaymakam Bingöl, mesajının devamında şu görüşlere yer verdi: “Milletimizin bağımsızlığına her şeyden daha fazla önem verdiğinin nişanesi olan 30 Ağustos'ta, vatanımızın savunması için aziz milletimiz, çok büyük bir destan yazmış, Malazgirt Savaşı ile Anadolu'nun kapılarını açan ecdadımız, Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile de Anadolu'nun sonsuza dek Türk yurdu olarak kalacağını tüm dünyaya göstermiştir. Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bizlere emanet ettiği bu vatanı koruyabilmek, yaşatabilmek ve daima ileriye götürmek azmindeyiz. Bu toprakların vatanımız olarak kalması için Şehitlerimizin ve Gazilerimizin gösterdiği fedakârlıklar, yüce Türk Milleti'nin kalbinde ve şanlı Türk tarihinde her zaman müstesna bir yerde duracak ve gelecek kuşaklarımız Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi minnetle yad edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan yapan tüm ecdadımızı, bugüne kadar mukaddes değerlerimiz uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyor, şanlı ordumuzun ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, saygılarımı sunuyorum.”
Belediye Başkanı Volkan Şeker de, 30 Ağustos dolayısıyla sosyal medyadan yayınladığı mesajında, “Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun…” dedi.

283 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın