Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam255
Toplam Ziyaret787341
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

HEMŞEHRİMİZ MAKİNA MÜHENDİSİ KATI ATIKTAN ELEKRİK ÜRETİYOR

HEMŞEHRİMİZ MAKİNA MÜHENDİSİ KATI ATIKTAN ELEKRİK ÜRETİYOR

İlçemizin yetiştirdiği genç girişimci 1985 doğumlu A.Selçuk Yaman, Adana'da Kurucu ortağı olduğu MAKSOY ENERJİ&MAKINE firmasında ülkemize ve Dünyaya katı atıklardan enerji üreten tesisler kurarak Mut'umuzun gurur kaynağı olmaya devam ediyor.
Kendisi ile Adana'da üretimini yaptıkları 38MW ısıl gücü olan, Afyon Şeker Fabrikasının ana gövdesi olan kazan kısmının karayolları gabari ölçülerini geçtiği için MUT üzerinden sevkiyatını gerçekleştirdiği sırada sohbet ettik.
YAMAN, Hollanda da ve Bosna Hersek'te edindiği 10 yılı aşkın mühendislik tecrübelerini Adana'da kurdukları firma ile dünyaya açtıklarını, son olarak yakinen bildiğimiz Amerikan bir kahve markasının GÜNEY KORE deki tesislerine ürettikleri kahve atıklarından ve arıtma çamurlarından saatte 2MW elektrik üreten tesisi Adana'da üretip Mersin Limanı'ndan Kore'ye sevk ettiklerini, Ar-Ge ve tasarımının tamamen kendilerine ait olduğu tesisi 2021 yılında Kore'de devreye aldıklarını ifade etti.
İlçemizden kendi içimizden çıkıp böyle başarılara imza atan kardeşimizi ve firma çalışanlarını kutluyor, işlerinde kolaylıklar, başarılarının devamını diliyoruz.

67 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın