Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam23
Toplam Ziyaret778651
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

GÖKSU NEHRİNE 8 BİN YAVRU SAZAN BIRAKILDI

GÖKSU NEHRİNE 8 BİN YAVRU SAZAN BIRAKILDI

İlçemizde Göksu Nehrine Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce 8 bin yavru sazan balığı bırakıldı.
Mut İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, “Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülen 'Türkiye İç Su kaynaklarının balıklandırma projesi' çerçevesinden, Adana Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Su Ürünleri üretme istasyonunda yetiştirilen yaklaşık 8 bin yavru sazan balıklarını bıraktık” dedi.
Bayır, “Mut İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, İlçeye bağlı Suçatı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Göksu nehir yatağına 8 bin sazan balığı bıraktık. Mut İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce ilk olarak 2019 yılında İlçemiz Çaltılı Göledine 5 bin yavru sazan balığı bırakarak devam ettirdiğimiz bu balıklandırma projesinde emeği geçen Mersin İl Tarım Müdürlüğümüze, Su Ürünleri Genel Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Amatör balıkçılıkla ilgilenen halkımızdan ricamız yavru balıklarımız için en az bir üreme dönemi avcılık yapmamalarıdır. Ben bu vesileyle amatör balıkçılık ile ilgilenen vatandaşlarımızı tekrar uyarmak istiyorum, yasak av araçlarıyla, yasak dönemlerde avcılık yapmayalım, yapanlara da engel olalım” diye konuştu.
Bayır, konuşmasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülen “Türkiye İç Su kaynaklarının balıklandırma projesi” çerçevesinde Göksu Nehrine 8 bin yavru sazan bırakıldı.

78 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın