Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam365
Toplam Ziyaret781122
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

19 Eylül “Gaziler Günü” dolayısıyla, yurt çapında olduğu gibi ilçemiz Mut'ta da anma programı düzenlendi.
Gaziler Günü anma programı kapsamında ilk olarak, Hükümet Konağı karşısında bulunan Atatürk anıtına Mut Kaymakamlığı ve Mut Belediye Başkanlığı'nca çelenk konuldu. İlçe Kaymakamı Batuhan Bingöl, Belediye Başkanı Volkan Şeker, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mut Şubesi Başkanı Halil Söylemez, askeri ve sivil erkan, STK temsilcileri, gaziler ve şehit yakınları ile yurttaşların katıldığı törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Buradaki tören, İlçe Jandarma Komutanlığından bir subay tarafından günün önem ve anlamına yönelik konuşma yapılması ve öğrenciler tarafından şiirler okunmasıyla son buldu.
Atatürk anıtında düzenlenen törenin ardından, şehitlik ziyaret edilerek dualar okundu. Gaziler Günü anma programının devamında, ilçemizdeki gaziler ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mut Temsilciliği ziyaretleri gerçekleştirildi. Anma programı kapsamında ayrıca, akşam Mut Öğretmenevinde düzenlenen yemek programı düzenlendi. Programa Ak Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz da katılım sağladı.
Kaymakam Bingöl, mesajında, “Şanlı tarihi boyunca, tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır. Şehitlik ve gazilik, milletimiz için onurların en büyüğü, şereflerin en yücesidir.” dedi.
Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker de, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla sosyal medyadan yaptığı paylaşımla, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete irtihal eden tüm gazilerimizi rahmet ve şükranla anarken; hayatta olan gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler diledi.

343 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın