Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam86
Toplam Ziyaret778255
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

YAYALARA ÖNCELİK DURUŞU, HAYATA SAYGI DURUŞU ETKİNLİĞİ

YAYALARA ÖNCELİK DURUŞU, HAYATA SAYGI DURUŞU ETKİNLİĞİ

Ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de “yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” konulu etkinlik düzenlendi
Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yapılan “Yayalara öncelik duruşu, Hayata saygı duruşu” konulu etkinlik ilçemizde de düzenlendi.
Etkinliğe ilçe Kaymakamı Batuhan Bingöl, İlçe Emniyet Müdür vekili Cemil Yılan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hikmet Kırmızıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, Kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
İçişleri Bakanlığının trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla geçtiğimiz hafta içerisinde, ilçemizde “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla kampanya gerçekleştirildi.
Alınan bilgiye göre, Bakanlığın trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030 yılına kadar yüzde 50 oranından azaltılması hedefi doğrultusunda önceki yıllarda düzenlenen “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın”, “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” ve “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” kampanyalarının ardından bu yıl da “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı duruşu” sloganıyla yaya önceliğine yönelik farkındalık çalışmalarına devam edecek. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta yapılan etkinlikle geleceğin bilinçli yaya ve sürücüleri, yaya geçitlerinde bayraklarla buluşarak trafikte yaya önceliğine dikkat çekildi.
Ana güzergahlar üzerindeki ışıksız yaya geçitlerinde bulunan yaya çizgilerinden bir tanesinin kampanya etkinliği çerçevesinde sembolik olarak kırmızıya boyandı. Ülke genelindeki yaya ve okul geçitlerindeki işaretlemeler kontrol edilerek, standartlara uygun olmayanların yenilenmesi ve eksik olanların tamamlanması sağlandı.
Trafik ışığı bulunmayan ancak trafik levhalarıyla belirlenmiş okul ve yaya geçitleri üzerinde “Önce Yaya” görselleri uygulandı.
İlçe Kaymakamı Batuhan Bingöl, etkinlikte durdurulan araç şoförlerini etkinlik hakkında bilgilendirerek Türk Bayrağı hediye etti.
Hafta Boyunca Kamuoyunun bilgilendirileceğini ifade eden, İlçe emniyet Müdür vekili Cemil Yılan, “Etkinlikler çerçevesinde hafta boyunca sosyal medya platformları başta olmak üzere vatandaşlarımızın yoğun olarak bulundukları alanlarda ve kurumsal iletişim sayfalarında basın, yayın organlarında, billboardlarda, kamu kurum ve kuruluşlarında, kampanya içerikleri kullanılarak kamuoyunun bilgilendirilmesi sağlanacak” dedi.

106 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın