Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi17
Bugün Toplam432
Toplam Ziyaret787518
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2022-2023 AKADEMİK YILI TÖRENLE AÇILDI

MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2022-2023 AKADEMİK YILI TÖRENLE AÇILDI

Mersin Üniversitesi 2022-2023 akademik yılı açılış töreni, 17 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirildi. Törenin ilk bölümünde Çiftlikköy Kampüsü Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtına, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'nın çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.
Açılış töreni daha sonra Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde devam etti. Törene, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Adli Yargı Komisyon Başkanı Mustafa Kahveci, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Duman, Mersin Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri Mesut Öztürk, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Erol Yaşar, Üniversitemiz Genel Sekreteri İsa Değirmenci, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Murat Yakar ve Prof. Dr. Erdal Baykan ile öğretim elemanlarımız, idari personelimiz ve öğrencilerimiz katılım sağladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törende ilk olarak Üniversitemiz Akademik Oda Orkestrası tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Öğr. Gör. Şef Münif Akalın yönetiminde sahne alan orkestra, ulusal ve uluslararası eserleri seslendirdi. Daha sonrasında katılımcılara Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan “30. Yılında Mersin Üniversitesi Tanıtım Filmi” izletildi. Müzik dinletisi ve tanıtım filminin ardından tören, açış konuşmaları ile devam etti.
Üniversitemizin geçtiğimiz 30 yılda hem kampüs yapılanması hem de akademik başarı olarak sürekli kendisini geliştirdiğini ifade eden Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Üniversitemizin hem Mersin'e hem de ülkemize daha nice hizmetler sunacağını belirterek konuşmasına başladı. Ali Hamza Pehlivan “İlimizde bugün 58 bine yaklaşan bir üniversite öğrenci sayımız var. Bu yıl kontenjanlarla ilgili düzenlemeler sonrası Mersin Üniversitemize de öğrencilerin ilgisinin artıyor olması bizi mutlu ediyor. Bu noktada yurtlar çok büyük bir öneme sahipti. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde yedi olan yurt sayımızı 15'e, barınma kapasitemizi de 13 bine çıkartarak hiçbir öğrencimizi açıkta bırakmadık. Yine Mersin Üniversitesi Kampüsü içerisindeki 2500 kişilik yurt inşaatımızda son sürat devam ediyor.” dedi.
Üniversitelerin hem bulundukların şehri hem de ülkenin kalkınması için çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Mersin Üniversitesi de şehrimize ve ülkemize çok önemli katkılar yapmış bir eğitim kurumumuz. Bu katkılar ve başarılar sonucunda, öğrencilerimiz ve aileleri Mersin Üniversitesi'ni tercih ediyorlar. Bugüne kadar da 106 bine yakın öğrenciyi mezun etmiş ve değişik pozisyonlarda iş hayatına uğurlanmış bir üniversite Mersin Üniversitesi. Bu noktada emeği geçen başta Mersin Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'nın şahsında tüm üniversite yönetimine ve akademisyenlerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Üniversitemizin varlığının hem kamu hem de toplumla ilgili projelerde ve fikri paydaşlık yapma noktasında çok önemli bir yeri olduğunun altını çizen Vali Pehlivan, “Bundan sonraki süreçlerde de Üniversitemizden ve değerli akademisyenlerimizin fikir ve projelerinden faydalanmak istiyoruz. Çünkü değerli akademisyenlerimiz ortaya bir emek koyuyorlar. Bizler de bu çalışmaları toplumumuza ne kadar yansıtabilirsek Mersin'e o derecede katkı sağlarız. Bu aynı zamanda ülkemize de önemli bir katkı sağlıyor olacaktır. Bu noktada Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'ya görev süresince verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyor, Mersin Üniversitesi'nin 2022-2023 akademik yılını tebrik ediyor, nice hizmetlerle dolu 30 yıllar diliyorum.” dedi.

119 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın