Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam133
Toplam Ziyaret785294
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BÜYÜKŞEHİRDEN HASTA VE YAŞLI ÖZBAKIMINA DESTEK KURSU

BÜYÜKŞEHİRDEN HASTA VE YAŞLI ÖZBAKIMINA DESTEK KURSU

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı MERCEK Eğitim Merkezi, Toroslar Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılan 'Hasta ve Yaşlı Özbakımına Destek' kursunda eğitimlerini sürdürüyor.
Kursta hasta ve yaşlı bireylerin bakımları, beslenmeleri ve temizliklerinin sağlanması üzerine eğitim veriliyor. Başarılı kursiyerlerin eğitimlerini tamamlamalarının ardından alacakları sertifikayla, bu alanda yaşanan istihdam açığının kapanmasına katkı sunulması hedefleniyor.
Yapılan saha çalışması sonucunda bu alanda büyük bir açığın olduğunu tespit ettiklerini ve bu açığı kapatmak üzere 'Hasta ve Yaşlı Özbakımına Destek' kursu açtıklarını kaydeden MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi Eğitim Koordinatörü Gül Maya, "Önceliğimiz 18-35 yaş arasındaki vatandaşlarımıza bu kurs hizmetini verebilmek. Çünkü bu alanda istihdam gerçekleştirmek istiyoruz. İlgi duyanlar, 'mercek.mersin.bel.tr' adresinden ve aynı zamanda 'Teksin' uygulaması üzerinden de başvuru yapabilirler" dedi.
Verilen eğitimlerin içerisinde tıbbi bilgilerin de yer aldığını, ancak sadece gözlemlemek ve önleyici durumlar oluşturmak üzerine bu eğitimi verdiklerini kaydeden Maya, "Kursiyerlerimizin direkt tıbbi müdahale etme şansı yok. Toroslar Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açtığımız bu kursumuz 160 saatlik bir kurs. Sonunda sınava tabi tutulacak kursiyerlerimiz, başarılı oldukları takdirde sertifika almaya hak kazanacaklar" diye konuştu.

83 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın