Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam643
Toplam Ziyaret779271
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

DÜNYA BOCCE ŞAMPİYONASI KUPA VE MADALYA TÖRENİYLE SON BULDU

DÜNYA BOCCE ŞAMPİYONASI KUPA VE MADALYA TÖRENİYLE SON BULDU

İlimizde 1-5 Kasım 2022 tarihleri arasında Toroslar Bocce Salonunda, 37 farklı ülkeden 52 takım ile 450'ye yakın sporcunun katıldığı ve dünyada aynı turnuvada ilk kez Raffa&Volo branşlarının bir arada bulunduğu “Dünya Bocce Şampiyonası” kupa ve madalya töreniyle tamamlandı.
Kapanış törenine Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Mersin Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz, Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın ile Olcay Kılavuz, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı aynı zamanda Uluslararası Bocce Federasyonu Başkanı ve Bayburt Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Uluslarası Bocce Volo Federasyonu Başkanı Frederic Ruis, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, kulüplerin, sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri, sporcular ve vatandaşlarımız katıldı.
Şampiyonada Raffa Disiplini Kadınlar Altın Nokta kategorisinde altın madalya kazanan Milli Sporcumuz Eda Sayak'ı tebrik ederek madalyasını veren Vali Pehlivan, başarılarının artarak devam etmesi temennisinde bulundu.
Dereceye giren sporculara Vali Pehlivan ve protokol üyeleri tarafından kupa, madalya ve ödülleri takdim edildi.
Ödül törenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada organizasyona ev sahipliği yapmanın memnuniyeti ve mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Vali Pehlivan; "Ülkemizde ve Mersin'imizde ilk defa volo ve raffa branşlarında bir ilk yaşanarak böyle bir şampiyona düzenlendi. Mersin olarak ev sahipliği yapmanın hep birlikte mutluluğunu yaşadık. Ben öncelikle katılım gösteren, 37 ülkeden gelen bütün sporcuları tebrik ediyorum. Güzel, çekişmeli müsabakalar oldu. 450'ye yakın sporcu katıldı. Hepsine İlimiz adına bir kere daha hoş geldiniz diyorum. Bugün madalya törenini gerçekleştirdik. Bir mutluluğumuz da Milli Takımımızın 1 altın, 1'de bronz madalya kazanması oldu. Gerçekten altın madalya kazanarak göğsümüzü kabartan Milli sporcumuz Eda Sayak kardeşimizi ve bu vesileyle de Türk Milli Takımı sporcularımızı ve antrenörlerimizi de tebrik ediyorum. Bayrağımızı dalgalandırarak bizleri duygulandırdılar, gururlandırdılar. Başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.
Bu şampiyonada; başından beri organizasyona, ekibiyle beraber desteğini veren Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı aynı zamanda Uluslararası Bocce Konfederasyon Başkanı ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen Hocamıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Burada, bir hafta boyunca ekip halinde yoğun bir performansla bu turnuvaya destek oldular.
Toroslar ilçemiz Mersin ilimiz adına ev sahipliği yaptı. Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz Balta olmak üzere bütün ekibine teşekkür ediyorum. Bütün spor faaliyetlerini ülke düzeyinde ve uluslararası düzeyde himaye eden Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze de ayrıca teşekkür ediyorum.
Mersin ilimiz birçok yönüyle ön planda olan bir il. Aynı zamanda sporcularıyla, tesisleriyle, spor altyapısıyla bir spor şehri. Toroslar İlçemiz, 2019'dan sonra tekrar 2022'de bu şampiyonluğa ev sahipliği yapılmasıyla beraber hem ulusal hem de uluslararası düzeyde Bocce sporunun merkezi oldu diye düşünüyoruz. Mersin'imiz bundan sonra da hem bu branşta hem de farklı branşlarda; uluslararası şampiyonlara ev sahipliği yapmaya devam edecektir. Biz de her türlü desteği ilgili birimlerimizle birlikte sağlayacağız. Bu turnuvaya katılan yedi kıtadan 37 ülkeden gelen 450'nin üzerindeki sporculardan belki kazanan oldu, kaybeden oldu ama hepsi mücadele etti, tebrik ediyorum. Kendi Takımımız ve şampiyon Eda Sayak kardeşimiz başta olmak üzere tüm sporcularımızı kutluyorum. Bir sonraki şampiyonada görüşmek üzere diyorum." dedi.
Sporculara ödül, kupa ve madalyalarının verilmesinin ardından Vali Ali Hamza Pehlivan ile törene katılan protokol hatıra fotoğrafı çektirdi. Günün anısına, Uluslarası Bocce Volo Federasyonu Başkanı Frederic Ruis, Vali Ali Hamza Pehlivan'a vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

77 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın