Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam643
Toplam Ziyaret791528
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BELEDİYE MECLİSİNİN 2022 YILI SON MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

BELEDİYE MECLİSİNİN 2022 YILI SON MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Mut Belediyesi, 2022 Aralık Ayı Meclis Toplantısını gerçekleştirdi. Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 1'i ek gündem olmak üzere, meclis gündeminde yer alan 9 madde görüşülerek karara bağlandı. Belediye Sinema ve Toplantı Salonunda yapılan meclis toplantısı, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Belediye Meclisi, 1 ek gündem maddesinin meclis gündemine alınması kararıyla görüşmelere geçildi.
Meclis gündeminin birinci maddesinde, Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen Mali Hizmetler Tarife Cetveli konusu görüşüldü. Komisyondan, Tarife Cetvelinin 2023 yılı yeniden değerleme oranında arttırılması yönünde meclise gelen madde, komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin ikinci maddesinde, 2023 yılı Evsel Katı Atık Tarife Raporu görüşüldü. Plan Bütçe ve Çevre Sağlık komisyonlarında görüşülerek meclise gönderilen madde, komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre, 2023 yılı Evsel Katı Atık Tarife Raporu, kentsel meskende aylık 15,18 TL, yıllık 182,27 TL; kırsal meskende aylık 11,12 TL, yıllık 133,54 TL; engellilerde yüzde 50 indirimli olarak aylık 7,25 TL, yıllık 87 TL; yüzde 75 indirimli şehit ve gazi ailelerinde aylık 3,62 TL, yıllık 43,44 TL ve mesken dışında ise aylık 14,39 TL, yıllık 172,78 TL olarak belirlendi.
3. gündem maddesinde Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen Norm Kadro konusu görüşüldü. Komisyondan, 2023 yılında Sağlık İşleri Müdürlüğü kadrosunun kurulması ve 2023 yılının ilk meclisinde gündeme getirilmesi yönünde meclise sunulan madde, komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.
4. gündem maddesinde Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen Norm Kadro konusu görüşüldü. Komisyondan, S.H sınıfı 5. Derecedeki 2 adet Hemşire kadrosunun iptal edilerek, S.H sınıfı 7. Derecedeki 2 adet Sağlık Teknikeri kadrosunun ihdas edilmesi ve 2023 yılında Sağlık İşleri Müdürlüğü kadrosuna ödenek aktarımı yapıldıktan sonra meclis gündemine getirilmesi yönünde meclise gelen madde, komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 5. maddesinde Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülerek meclise gelen Sözleşmeli Personel İstihdamı hakkındaki müzekkere görüşüldü. Komisyondan, 2023 yılında Sağlık İşleri Müdürlüğüne bütçe ödeneği aktarımı yapıldıktan sonra 2 adet Tam Zamanlı Sağlık Teknikeri alımının 2023 yılında meclis gündemine gelmesinin uygun olacağı şeklinde geçen madde, komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.
Meclis gündeminin 6. maddesinde, 2022 Mali Yılı Yıl Sonu İşlemleri konusu görüşüldü. Görüşülen konu mecliste oylandı. Oy birliğiyle kabul edilen maddeyle, kullanılmayan ödeneklerin iptali ve yıl sonu işlemlerinin yapılabilmesi için meclis kararı alındı.
7. gündem maddesinde, Palantepe Mahallesi, Köyiçi Mevkisindeki parsel satış talebi ile ilgili müzekkere görüşüldü. Parsel satış talebi, İmar Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.
8. gündem maddesinde Zabıta personeline verilecek olan maktu mesai görüşüldü. Madde Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.
Meclisin son gündem maddesinde ise yeni Sözleşmeli Personel İstihdamı konusu görüşüldü. Görüşülen maddede, belediye bünyesinde halen boş olup gereksinim duyulan 1 adet Şehir Plancısı ve 2 adet Tekniker olmak üzere 3 adet Tam Zamanlı Sözleşmeli Personel alımı yapılmasının düşünüldüğü belirtildi. Madde, Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.
Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından, meclis üyelerinin dilek ve temennilerini, öneri ve görüşlerini dile getirmesiyle toplantı sona erdi.
Meclis Toplantısının ikinci oturumu ise dün (Salı) gerçekleştirildi. İkinci oturumda, ilgili komisyonlardan gelen raporlar ve Başkanlıktan gelen önergeler görüşüldü ve meclis kararı alındı.

102 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın