Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam210
Toplam Ziyaret791095
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MESKİ PERSONELİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ YALNIZ YAŞAYAN VATANDAŞIN SU BORCUNU ÖDEDİLER

MESKİ PERSONELİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ YALNIZ YAŞAYAN VATANDAŞIN SU BORCUNU ÖDEDİLER

İlçemizde görev yapan Meski personeli su borcu olan abonenin su borcunu kendi aralarında para toplayarak ödedi ve örnek bir davranış sergiledi.
Edindiğimiz bilgiye göre ilçemiz Yapıntı mahallesinde yalnız başına yaşayan konuşma engelli Doğan Demir (77) 'in içme suyu bedeli olan 1500 TL. su borcu ödenmediği için kesim listesinde ismi çıkar, kesim ekibi listeye göre kesim yapmaya başlar.
Yapıntı mahallesinde Doğan Demir'in suyunu kesmek üzere eve vardıklarında Doğan Demir'in yaşadığı ortamı görünce, Meski kesim ekibi kendi arasında para toplayıp Doğan Demir'in su borcunu öderler.
Geçtiğimiz hafta içerisinde gelişen bu olay üzerine Yapıntı mahallesi muhtarı Seyfettin Emdirme ile durumu görüştük.
Muhtar vatandaşın yalnız başına yaşadığını kimsesinin olmadığını ancak bir kız kardeşinin olduğunu ve onun da Karaman'da ikamet ettiğini söyledi.
Ayrıca Doğan Demir'in yaşadığı ev ortamının yaşamaya müsait olmadığını, evin camlarının tamamının kırık olduğunu, vatandaşın konuşma engelli olduğunu ve komşuların verdiği yiyecek ve giyecekle yaşamını sürdürdüğünü, bu durumu hem Sosyal hizmetler müdürlüğüne ve hem de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerine söylediğini, ancak ilgili kurumların konuyla ilgilendiğini, vatandaşı huzurevi gibi bir kuruma yerleştirilmek üzere girişimde bulunduklarını söyledi. Ancak Doğan Demir'in “evimden ve yurdumdan başka bir yere gitmem” diyerek bu teklifleri reddettiğini söyledi.
Meski personelini bu örnek davranışlarından dolayı kutluyoruz.

157 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın