Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam114
Toplam Ziyaret790760
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BELEDİYE MECLİSİNİN OCAK AYI 2. TOPLANTISI YAPILDI

BELEDİYE MECLİSİNİN OCAK AYI 2. TOPLANTISI YAPILDI

Mut Belediyesi, 2023 Yılı Ocak Ayı Meclis Toplantısının İkinci Birleşimini gerçekleştirdi. Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker başkanlığında yapılan meclis toplantısında; ikisi ek gündem olmak üzere, 8 gündem maddesi görüşülerek, karara bağlandı.
Belediye Meclis Toplantısı, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Gündem maddelerinin görüşmelerine, 2 ek gündem maddesinin meclis gündemine oybirliğiyle alınmasıyla geçildi.
Meclisin ilk gündem maddesinde, Sözleşmeli Personel Ücreti konusu görüşüldü. Komisyondan, ilk defa istihdam edilecek sözleşmeli 2 adet Sağlık Teknikeri ücretlerinin taban 8 bin 600 TL üzerinden belirlenmesi şeklinde meclise gelen madde, komisyondan geldiği şekliyle oybirliğiyle kabul edildi.
Meclisin ikinci gündem maddesinde, Sözleşmeli Personel Ücretinin Belirlenmesi ve Yenilenmesi konusu görüşüldü. Komisyondan, sözleşmeli 1 adet Avukat, 1 adet Veteriner Hekim, 1 adet Orman Mühendisi, 5 adet İnşaat Mühendisi, 1 adet Ziraat Mühendisi, 1 adet Makine Mühendisi, 1 adet Jeoloji Mühendisi, 1 adet Şehir Plancısı, 1 adet Programcı, 2 adet Eğitmen, 2 adet İstatistikçi, 2 adet Ekonomist, 2 adet Haritacı, 5 adet Tekniker ve toplamda ise 2023 yılında 26 adet sözleşmeli personelin 2023 yılı taban ücretlerinin altında kalanlar ve diğer sözleşmelilerin ücretlerinin taban 8 bin 600 TL üzerinden belirlenmesi şeklinde gelen madde; komisyondan geldiği şekliyle oybirliğiyle kabul edildi.
Beşinci gündem maddesinde, Kültür Mahallesinde Halı Saha olarak kullanılan alanın satış konusu görüşüldü. Komisyonlarda, halı saha olarak kullanılan söz konusu parselin bitişiğinde bulunan tescilsiz 420 metrekare alanın tescil yapılıp, mevcut tapu ile birleştirilme işlemi sonrası tekrar değerlendirilmesini uygun bulan ve birleştirilme işlemleri için satış ve devir işlemini yapmak üzere belediye encümenine yetki verilmesini isteyen madde; komisyondan geldiği şekliyle oybirliğiyle kabul edildi.
Görüşülen halı sahayla ilgili madde üzerinde düşüncelerini dile getiren Belediye Başkanı Volkan Şeker, “Çarşının ne konuştuğu bizim hiçbir zaman umurumuzda olmaz. Burayı kendi yeriniz gibi düşünün; en makul, en mantıklı, en sistemli şekilde, oraya benim kendi tercihim, o halı sahayı ben yaptırmam. Kendi fikrim ama. 500-600 bin lira harca, hiçbir artısı yok.” dedi.
Başkan Şeker, konuyla ilgili şunları söyledi: “Orası şehrin köşesi, gelecekte de belediyenin hiçbir zaman kullanacağı bir yer değil. 5 yıl sonra da niyet alınsa, belediyenin kar amacıyla satılabilecek, değerlendirilebilecek ve bazı müteahhit arkadaşlar diyorlar ki; yapıp satmak daha karlı olur. Belediye İnşallah bir gün her şeyini yapıp satacak, her şeyini kendi üretecek konuma gelecek. Ama bir takım şeyleri zamanlı olaraktan çözüm yöntemi de bulmak zorundayız. Olmazsa olmaz diye bir şey yok bizim için. Ama mantıklı, bence en sistemli şekilde karar vermek lazım. Hatta komisyonda zaten geçen, 2 yıldan kredi var, 5 milyon doğru. Yani 16 şubat tarihiyle bütün zamlı maaşları, sigortayı yatırdıktan sonra kasamızda 7 bin 800 lirada yine kalacak. 16 Ocak itibariyle kasanın durumu bu. Kullanabileceğimiz o şekilde 12-13 ben öyle tahmin ediyorum, bir 20 milyona yakın harcama yapabilecek düzeyde olacağız asfaltla alakalı. Ne kadar yeterli olur, ne kadar olmaz herkes kafa yoracak. Ne kadarını sıcak asfalt yapalım; sıcak asfalt 8 cm olursa kaliteli olur, 3 cm üstünü döküp geçelim. Soğuk asfalt şu mahallelere olsun, derseniz ona göre yaparız yani, mesele yok. Ama asfalt yaptı, diye oyumuz da artmaz, asfalt yapmadık diye oyumuzda çok az azalır. Küçük hesaplara gitmesin kimse. Bence tamamen asfalta yönelik yaparsak güzel olur yani. Benim bir yolum, bir yöntemim veya bir yürüyüş şeklim varsa; oraya çok güzel yapıldı, diye ben onu değiştirmem zaten. Bu iş gönül işi ki, Mut'ta buradaki arkadaşlarım, büyüklerimizin çoğu yıllardır siyaset yapan insanlar. Bazı şeyler gönül işi, adam gönlünde olmadımı ne yaptığının çok önemi de yok. Siz karar verirken belediye sorumlusu olarak karar verin. Yani farklı, ekstra düşüncelere girmenize gerek yok.
Çünkü belediyenin ana görevlerini yapabilir düzeyde bir belediye olduğu gün, bir gün zaten bunları konuşmaz oluruz. 45 aydır da yaşamadığımız şeyde kalmadı. Pandemisinden; ama şükürler olsun bir sıkıntı yok. İlk mecliste konuştuğumuz gibi de sorun yok, ama karar verirken buna çok dikkat edin. Ben satılması tarafıyım, olmadı diye de ben üzülmem veya birinize gönül koymam. Fakat mantıklı karar verirseniz güzel olur.”
Konuyla ilgili meclis üyelerinin de öneri ve görüşlerini dile getirmesinin ardından, sıradaki maddenin görüşmelerine geçildi.
Gündemin altıncı maddesinde, Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan mülkiyeti belediyeye ait 58.81 metrekare olan bir artık parçanın satış konusu görüşüldü.
Komisyondan, söz konusu artık parçanın parsel sahibi adına satış işleminin uygun bulunduğu şeklinde meclise gelen madde, komisyondan geldiği şekliyle oybirliğiyle kabul edildi.
Gündemin yedinci maddesinde, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Yönetmelik konusu görüşüldü. 1 Haziran 2022 tarihinde kurulmuş olan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü'ne ait, 5393 sayılı Belediye Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine istinaden hazırlanan yönetmelik, mecliste oybirliğiyle kabul edildi.
Meclis gündeminin son ve sekizinci maddesinde ise Belediyeye Araç Alımı konusu görüşüldü. Belediyeye 1 adet pikap-camlıvan veya binek araç alımı için Belediye Başkanı Volkan Şeker'e yetki verilmesi, oybirliğiyle kabul edildi.
Meclis gündeminde yer alan konuların tamamlanmasının ardından, Mut Belediyesi 2023 Yılı Ocak Ayı Meclis Toplantısının İkinci Birleşimi sona erdi.

301 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın