Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam330
Toplam Ziyaret771841
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

DUBLÖRLÜ DOLANDIRICILAR YAKALANDI

DUBLÖRLÜ DOLANDIRICILAR YAKALANDI

Ehliyetini çaldıkları şahsın adına 'dublör' yöntemiyle telefon hattı çıkararak 100 bin lirası banka kredisi olmak üzere 115 bin lirasını dolandıran 2'si kadın 3 şüpheli gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, polise başvuran Ç.A. adlı şahıs, sosyal medya üzerinden tanıştığı bir kişinin ehliyetini çalarak adına çıkardığı telefon hattı üzerinden banka hesabındaki 15 bin lira ile farklı bir bankadan 100 bin lira kredi çekildiğini belirterek şikayetçi oldu.
Şikayet üzerine çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, müşteki Ç.A.'nın sosyal medyadan tanıştığı bir kadın tarafından ehliyetinin çalındığını ve bu kişinin de çaldığı ehliyeti R.U.Y. adlı kişiye verdiğini belirledi. R.U.Y.'nin ise şüpheliye benzeyen bir şahsı 'dublör' olarak kullanarak Ç.A. adına telefon hattı aldığı, o hat ile 'e-devlet' şifresine tanımlı telefon numarasını değiştirip, müştekiye benzeyen şahıs ile birlikte banka şubesine giderek 100 bin lira kredi çektiği belirlendi. Zanlıların ayrıca Ç.A.'nın hesabındaki 15 bin lirayı da bilgisi dışında hesabından çektikleri tespit edildi.
Elde edilen bilgiler doğrultusunda çalışmalarını sürdüren ekipler, 115 bin liralık dolandırıcılık olayına karıştıkları belirlenen Y.B., R.B. ve R.U.Y.'yi gözaltına aldı.
Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiler.i.

115 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın