Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam762
Toplam Ziyaret791647
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

HAYVAN ATIKLARININ ÇÖP KONTEYNERİNE ATILMASI TEPKİ ÇEKTİ

HAYVAN ATIKLARININ ÇÖP KONTEYNERİNE ATILMASI TEPKİ ÇEKTİ

İlçemizde mahalle aralarında kesilen hayvanların iç organları ile derilerinin çöp konteynerlerine atılması tepki çekti.
İlçeye bağlı Pınarbaşı Mahallesi Yüksel Sokak ile Apsut Sokak'ın kesiştiği yerdeki çöp konteynerine belirli aralıklarla kesilen küçükbaş hayvanların iç organları ve derilerinin atılması nedeniyle vatandaşlar rahatsız oldu. Vatandaşlar, bu durumun defalarca yaşandığını, bir poşete dahi koymadan atıldığını kaydetti. Çöp konteynerlerinin etrafına gelen köpeklerin de sakatatları çöp bidonlarından çıkararak yemeye çalışması ve zaman zaman vatandaşlara saldırmasının tedirginliğe neden olduğu kaydedildi.
Mahalle sakinlerinin şikayet etmesiyle birlikte olay yerine gelen Mut Belediye zabıta ekipleri, bu tür atıkları atanların tespiti için çalışma başlatıp, çöp hizmeti verenleri olay yerine görevlendirerek, atıkları temizletti. Mersin Büyükşehir ekipleri de çöp konteynerlerinde ilaçlama yaparak sağlık açısından tedbir aldı.
Çöp konteynerlerine atılan atıklardan bulaşıcı hastalıklara karşı sağlıkçılar, "Hayvanlardan insanlara geçen ve zoonoz denen birçok hastalık etkeni, bu atık maddeler nedeniyle insanlara bulaşmaktadır. Ayrıca, rastgele etrafa atılan bu atık ve artıklar, hem çevreyi kirletmekte hem de insanları rahatsız etmektedir. Bu nedenle kesimde ve kesim sonrasında atıkların bertaraf edilmesinde hassas davranılmalıdır" diyerek uyardı.

154 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın