Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam706
Toplam Ziyaret791591
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

VALİ PEHLİVAN YAPIMI DEVAM EDEN BARAJ İKMAL VE GÖLET İNŞAATLARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

VALİ PEHLİVAN YAPIMI DEVAM EDEN BARAJ İKMAL VE GÖLET İNŞAATLARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Ali Hamza Pehlivan, Silifke İlçesinde Lamas çayı üzerine yapılan Aksıfat Baraj İkmali inşaatında incelemelerde bulundu.
Vali Pehlivan, gövde inşaatı tamamlanan ve 15 Kasım 2022 tarihinden beri su tutulmaya başlanan, Mersin Aksıfat Barajı'nda bugüne kadar 7.750.000 m³ su depolandığını ve baraj doluluk oranının %12'ye ulaştığını belirtti.
Vali Pehlivan; bugüne kadar; gövde dolgusu, önyüz betonu, dolusavak, su alma yapısı, parapet duvarı, cebri boru ve vana imalatları tamamlanmış olan Aksıfat Barajı'nda 65.100.000 m³ su depolanacağını, yıllık 8,11 GWH enerji üretileceğini, projesi tamamlanma aşamasında olan sulama kanalları inşa edildiğinde 82 bin 140 dekar tarım arazisinin sulanacağını ve Silifke ile Erdemli ilçelerine bağlı yerleşim yerlerine yıllık 8,33 hektometre küp içme suyu sağlanacağını ifade etti.
Vali Pehlivan Erdemli İlçesi Ayaş Mahallesinde bulunan sulama göletinde de incelemelerde bulundu.
Vali Pehlivan, Erdemli ilçesindeki yaklaşık 8 bin dekar tarımsal arazinin sulama suyu ihtiyacını karşılayacak olan Ayaş Göleti'nde; yüzde 70 seviyesine gelen yineleme ve iyileştirme çalışmalarını inceledi.
Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen iş kapsamında; 550 bin m³ hacme sahip gölet rezervuarındaki membranların korunması amacıyla, prefabrik beton parke taşı kaplama ve gövde beton kaplama imalatları devam ediyor.
Vali Pehlivan'a, Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, DSİ Adana 6. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, Müdür Yardımcısı Dündar Gazi Yılmaz, DSİ Sulama Şube Müdürü Agah Sineren, Ayaş Mahalle Muhtarı Bayram Kurt, yüklenici firma yetkilileri ve vatandaşlar eşlik etti.

86 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın