Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam504
Toplam Ziyaret792213
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

19 MAYIS’I COŞKUYLA KUTLADIK

19 MAYIS’I COŞKUYLA KUTLADIK

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Mut'ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Atatürk Anıtı'na Mut Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından çelenk konulmasıyla başlayan ilçemizdeki 19 Mayıs etkinliklerinde; Gençlik yürüyüşü yapıldı ve Mut Gençlik Merkezi'nde program düzenlendi. Etkinlikler kapsamında ayrıca, Mut Olimpiyat Spor Kulübü'nce bisiklet turu düzenlendi.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 104. yıldönümü nedeniyle Mut İlçe Kaymakamı İhsan Ayrancı bir mesaj yayınladı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayan Kaymakam Ayrancı, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Samsun'dan başlatılarak dalga dalga tüm Anadolu'ya yayılan kurtuluş mücadelemizin 104. yıl dönümünü kutlamanın gururu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.
19 Mayıs, aziz milletimizin yeniden dirilişinin, ayağa kalkışının; esarete, teslimiyete ve mandaya karşı bağımsızlık mücadelesini başlattığı gündür.
19 Mayıs, Tarihi boyunca esareti asla kabul etmeyen, vatanına, istiklaline, milli ve manevi değerlerine uzanan tehditlere karşı canını ortaya koymaktan asla çekinmeyen kahraman ecdadımızın işgalcilere karşı verdiği en büyük cevaptır.
Bu anlamlı gün aynı zamanda tarihinden güç alan, istiklaline duyduğu aşkla istikbale yürüyen bir gençliğin günüdür.
'Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.' diyerek Cumhuriyet'in istikbalini gençlerin gayret ve azimlerine bağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizi ve milletimizin değerlerini gençlerimize emanet etmiştir.
Gençlerimize düşen en büyük görev, bu aziz vatanın bağımsızlığını korumak, geleceğini teminat altına almak ve inandığı değerler öncülüğünde gelecek kuşaklara huzur ve güven dolu bir ülke bırakmaktır.
Milli ve manevi değerlerimiz, Kurtuluş Mücadelesi ve Cumhuriyet ile kazandığımız tecrübelerimiz, geleceğe ancak gençlerimizin inanç ve gayretiyle aktarılabilir.
Milli Mücadelemizin ilk adımı olan 19 Mayıs'ın 104.Yıldönümünü büyük bir gururla kutlarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını saygı, şükran ve rahmetle anıyor, ecdadımızın bizlere emaneti olan bu cennet vatanı daima koruyacaklarına yürekten inandığım gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.”
19 Mayıs nedeniyle ilçemizde ilk tören, Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Hükümet Konağı karşısındaki Atatürk Anıtı'nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu törende, Mut Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muhammet Senemli tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Törene, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluş, siyasi parti ve STK temsilcileri ile yurttaşlar katıldı.
Çelenk konma töreninin ardından, bayram kutlamasının yapılacağı Yazalanı Mahallesi'ndeki Mut Gençlik Merkezi'ne kadar Gençlik Yürüyüşü düzenlendi. Gençlik Yürüyüşü'nün tamamlanmasının ardından Mut Gençlik Merkezi'nde bayram programı düzenlendi.
Mut Kaymakamı İhsan Ayrancı, Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, protokol üyeleri ve öğrencilerin katıldığı bayram kutlamasında; öğrenciler tarafından şiirler okundu, tekvando, güreş ve çeşitli sportif gösteriler ve müzik dinletisi sunuldu.
Mut Gençlik Merkezi'nde düzenlenen 19 Mayıs kutlaması, sportif karşılaşmalarda dereceye giren öğrenci ve takımların ödüllendirilmesiyle sona erdi.
İlçemizdeki 19 Mayıs kutlamalarında ayrıca, Mut Olimpiyat Spor Kulübü tararından bisiklet turu düzenlendi.
Mut Çınaraltı Karacaoğlan Parkı'ndan başlayan bisiklet turu, Mut Gençlik Merkezi'nde sona ererken; bisiklet turuna katılanlar, Mut Gençlik Merkezi bahçesinde, bayrağımız simgesi Ay-Yıldız koreografisi oluşturdu.

194 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın