Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam128
Toplam Ziyaret791837
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

YABANCILARIN KONUT TALEBİ ARTTI

YABANCILARIN KONUT TALEBİ ARTTI

Son yıllarda Ruslar başta olmak üzere birçok yabancının gözdesi haline gelen turizm, tarım ve sanayi şehri Mersin'de seçim öncesinde yaşanan belirsizliğin geçmesinin ardından konutta talep yoğunlaşmaya başladı. Özellikle son bir yıldır 150 bini aşkın nüfuslu Erdemli ilçesine yönelen Ruslar başta olmak üzere birçok yabancının 1+1 ile 2+1 daireleri tercih ettiği öğrenildi. Dairelerin ise 1 milyon 300 bin liradan başlayarak 2,5 milyon liraya kadar satıldığı belirtildi.
Türkiye'nin her alanda üretim ve turizm şehirlerinden Mersin'e yabancıların ilgisi artmaya devam ediyor. Daha önce Silifke ilçesine yoğun bir rağbet gösteren Rusların ise son bir yıldır Erdemli'ye yönelmesi dikkat çekti.
Özellikle ilçede sahil kenarları olmak üzere 1+1 ile 2+1 daireler 1 milyon 300 bin liradan başlayarak 2,5 milyona kadar alıcı bulmaya başladı. 20 bin kişiye yapımı sırasında istihdam sağlayan çok sayıda Rus'un da çalıştığı nükleer santralin de Mersin'de olması bölge için ayrı bir avantaj oluşturdu. Birçok inşaatın devam ettiği sürekli yeni konutların yapıldığı 152 bin nüfusa sahip olan ilçede emlak ve gayrimenkul işleri de arttı. Gayrimenkul satışı yapan firmalar, seçim öncesindeki durgunluğun seçimlerin tamamlanması ile tekrar başladığını kaydetti. Özellikle Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Almanya ve Fransa gibi ülkelerden de taleplerin geldiği ifade edildi.

114 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın