Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam271
Toplam Ziyaret791980
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BÜYÜKŞEHİRİN KONTEYNER EVLERİ TAMAMLANDI

BÜYÜKŞEHİRİN KONTEYNER EVLERİ TAMAMLANDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaşanan deprem felaketinin ardından kardeş şehir Adıyaman'da yapımına başladığı konteyner kentin yapımını tamamladı.
Depremin ardından tüm birimleri ile deprem bölgesine hizmet götüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman'da işbirliği yaptığı kurum, kuruluş ve bağışçılar ile 670 konteynerlik 'konteyner kent' kurulumunu tamamladı. Büyükşehir Belediyesi, 7'den 77'ye her yaştan depremzedenin ihtiyaçlarına karşılık verebilecek mini bir şehir oluşturdu.
21 metrekarelik 670 konteynerin yer aldığı konteyner kentte; yemekhane, duş ve tuvalet alanı yer alıyor. Kurulan sahra hastanesi, vatandaşların sağlık alanındaki önemli ihtiyaçlarına cevap veriyor. 15 çamaşırhane, 3 basket sahası, 2 okuma salonu, 1 kütüphane, 5 kreş, 2 çocuk oyun alanı, 1 mescit ve depo alanlarının yer aldığı konteyner kentte, atık sorununun yaşanmaması için de 15 adet atık ayrıştırma alanı bulunuyor. Yürüyüş yolu ve kamelya alanlarının da yer aldığı konteyner kentte, market ve 200 araçlık açık otopark ile ATM'ler de yer alıyor.
MESKİ'de inşaat mühendisi olarak görev yapan ve konteyner kentin genel sorumlusu olan Serdar Gökpınar, konteyner kentte yapılan çalışmaları anlatarak, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Adıyaman'da depremden hemen sonra, hem arama kurtarma çalışmalarını hem de zarar gören içme suyu şebekelerinin onarımını gerçekleştirdik. Bu çalışmalar çerçevesinde 670 konteynerden oluşan mini bir kent oluşturduk. Söz konusu konteyner kentte sahra hastanemiz, yemekhanemiz, spor alanlarımız, basketbol sahalarımız, yeşil alanlarımız, çocuk oyun parkları ve en önemlisi de kreşler, okuma salonumuz ve kütüphanemiz bulunmakta. Bunun yanında 15 adet çamaşırhanemiz ve psikososyal destek bölümümüz faaliyette” dedi. Konteyner kentte yaşayanların temel ihtiyaçlarını karşılayacak her şeyin olduğunu da ifade eden Gökpınar, “Depremzede ailelerimiz, burada bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumdalar. Konteyner kentimiz yaklaşık bir aydır faaliyette.
Kardeş şehrimiz Adıyaman'ın bundan sonraki süreçte de hep yanında olacağız” diye konuştu.

140 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın